Реклама / Ads
28| 6535 |14.10.2013 НОВИНИ

Петър Стоянов: Характеристика на БСП и днес е цинизмът, но бъдещето е в нейни ръце

.
Колкото и да се стори на някой странно, бъдещето на България зависи в най-голяма степен от реформирането на БСП. Характеристика на БСП и днес е цинизмът. Социалистите приличат повече на бившите комунисти, отколкото на съвременни социалдемократи като тези от Германия.Това каза по bTV президентът от 1997 до 2002 година Петър Стоянов.
 

По думите му политическият живот в България е дирижиран. Аз нямам право да говоря за БСП, защото дори не съм бил член на БКП, каза Стоянов и отбеляза, че се гордее с това. Той благодари на ръководството на СДС, което го е издигнало за конституционен съдия. По думата му кандидатурата му обаче не е имало как да мине, защото срещу нея са протестирали и от ДСБ, и Сергей Станишев. Омразата, наследена от времето на комунизма, заради която СДС и ДСБ не могат да се разберат, за какво общо дясно говорим, попита Стоянов.

Душата ми е с протестирашите Децата ми са с тях, каза още Стоянов.

Ако Делян Пеевски бе напуснал, щели да въздъхнем облекчено. Нямаше! Абсолютно съзнателно се изразходва тази народна енерегия. Втората посока в която бе тласкано обществото е противопоставянето между народ и политици. Това изкуствено противопоставяне обслужва тези срещу които протестират, олигарсите. Не съм адвокат на политиците, не твърдя че са ангели, но не бива да твърдим че са тъпи и глупави. Те са отражение на нашето общество. Крадливият им морал е отражение на крадливия морал на обществото, посочи президентът Стоянов.



Повтаряйки непрекъснато, че политиците ни са тъпи и корумпираме, предопределяме да няма никога добри политици в България. Има и честни хора, които как да станат политици, когато вечер децата им ги питат: "Татко, вярно ли е, че си тъп и корумпиран?", заяви Стоянов и определи ситуацията като подла. Според него ценните неща са не кой с кога ще направи коалиция, а училището, вярата в Бога, възпитанието, манталитета. Ценностите са състрадание, солидарност, а не политиката, заяви бившият президент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5929 |19.09.2013 Петър Чобанов изненада БСП в гръб . 101| 13084 |09.09.2013 Петър Волгин, Сашо Диков и Иван Бедров в лют спор за протестите . 20| 9662 |10.08.2013 Балджийски: Когато Петър падна на земята, беше жив . 58| 6173 |26.07.2013 П. Стоянов: ГЕРБ и десните ще управляват при предсрочни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads