Реклама / Ads
2| 3354 |11.02.2022 НОВИНИ

Петър Тодоров е новият шеф на ИА „Национален филмов център“

.
Петър Тодоров Източник: БГНЕС
Петър Тодоров е избран за изпълнителен директор на ИА „Национален филмов център“ и съгласно Закона за филмовата индустрия, съобщават от министерството на културата. Изборът е направен след конкурс. Мандатът му е 5 години.
 

След избора си начело на Националния филмов център Тодоров си е поставил като основна цел справедливото разпределение на средствата към всички от филмопроизводството през разпространението, фестивалите, промоцията и показа на филми, както и да има по-голям контрол за тяхното разходване.

 

Първите задачи, с които се е ангажирал, са връщане към нормално функциониране на Филмовия център, изготвянето на нов Устройствен правилник и на 5-годишна Национална програма за развитие на българската филмова индустрия, посочват от министерството на културата.

 

Петър Тодоров завършва Философския факултет със специалност „Политология“ и е магистър по „Европеистика” със специалност „Е-Европа” на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

 

Има специализации и в областта на управлението на независими киносалони в Италия и Франция. Участва в редица проекти от последните години с ключово значение за кино културата в България, насочени към независимите киносалони и организацията и управлението на международни кинофестивали, посочват от министерството на културата.

 

Той е филмов продуцент, разпространител на европейски пълнометражни и късометражни игрални и документални филми, експерт в управлението на киносалони и в ръководството и управлението на проекти.

 

Има над 23 години опит във филмовата индустрия във всичките й аспекти: производство, разпространение, промоция и показ на филми в Република България, както и в организация на международни кинофестивали.

 

Работил е в първото мултиплексно кино в град София и е упражнявал продуцентска дейност повече от 7 години. Външен експерт на програма „Eurimages“ към Съвета на Европа и външен експерт на Европейската комисия в Образователна и културна програма – “Creative Europe”. Владее английски и руски език.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2870 |10.02.2022 Новият шеф на КЕВР: Ще надграждаме . 2| 3326 |10.02.2022 Станислав Тодоров оглави КЕВР . 4| 4718 |09.02.2022 Петър Чолаков: Смяната на Гешев е неизбежна. ВСС сам заложи този капан . 26| 12873 |09.02.2022 Работата е ясна, щом и Ясен Тодоров се появи...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads