Реклама / Ads
2| 4404 |06.12.2023 НОВИНИ

Петър Величков: Планът на Изпълкома е Михайлов да остане начело на БФС

.
Петър Величков Източник: БГНЕС
Планът на Изпълнителния комитет е Конгресът на БФС да бъде обжалван, а Борислав Михайлов да продължи да управлява. Това заяви членът на Изпълкома на БФС Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов.
 

"За съжаление така чаканата и искана промяна се отлага за неограничен период от време. Това, което се случи на този Изпълком, води за мен към този извод. Дебати нямаше кой знае какви. Ясно е, че трябва да бъде свикан Конгрес", каза Величков в ефра на "Дарик" радио.

 
"Вписаният Изпълком бяга от това да се върви строго по устава и по закона. Какво имам предвид? Борислав Михайлов подава оставка, след което Емил Костадинов като първи вицепрезидент отказва да поеме поста, след което Изпълкомът гласува това да бъде Михаил Касабов. Това е обстоятелство, което е много важно. Тогава, когато президентът подаде оставка, това обстоятелство трябва да бъде вписано в Търговския регистър. След избора на Михаил Касабов, трябва да се проведе този Изпълком. Документи за вписването на Касабов не са постъпили в регистъра. Доказа се, че колегите не желаят Михаил Касабов да бъде вписан. Това е обстоятелство, което изисква вписване“, добави той.


"Касабов изпълнява длъжността президент на база пълномощно.Това може да стане при положение, че президентът отсъства. Може да е в отпуска. Ако не е подал оставка, а се оттегли, е друг въпросът. Но той подаде оставка и има избран друг вицепрезидент да изпълнява неговите права. Михаил Касабов трябва да бъде вписан и така да изпълнява правата на президент на БФС.

 

Останалите гласуваха Касабов да не бъде вписван. Друг колега директно в Изпълкома заяви, че той ще се кандидатира за президент, за да обжалва след това и да остане Борислав Михайлов президент на БФС“, продължи той.

 

"Целият Изпълком гласува Касабов да не бъде вписван, а това се изисква. Изпълкомът гласува противоуставни и противозаконни неща. Защо в момента този Изпълком бяга от това да впише Михаил Касабов за президент на БФС?", попита той.

 

"Тази желана промяна се отлага във времето, неясно до кога".

 

"Конгресът вероятно ще бъде проведен, но колегата обяви, че ще обжалва Конгреса до дупка, за да остане да управлява Борислав Михайлов".

 

"Това е горчивата истина. За това беше повишаването на тон, за вписванетона Михаил Касабов. Конгресът ще бъде обжалван, а Михайлов ще остане на власт", заяви Величков.

 

"Дано Конгресът бъде проведен, както трябва. Планът е Борислав Михайлов да остане вписан и при обжалване на Конгреса, да продължи да управлява БФС", завърши Петър Величков.

 

По-рано днес Изпълнителният комитет на БФС насрочи дата за извънреден Конгрес на футболната централа - 15.03.2024 година. Конгресът ще се проведе в столичния хотел "Маринела".

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4415 |06.12.2023 Испанската полиция спипа български мафиот . 6| 4720 |06.12.2023 Ким Чен-ун се вдъхнови от Путин: Публично поиска от севернокорейките да раждат повече деца, после се разплака . 1| 3987 |06.12.2023 МС реши: Предоставяме безвъзмездна хуманитарна помощ на населението от Нагорни Карабах в Армения . 5| 4064 |06.12.2023 Саудитска Арабия иска от САЩ да не се намесва, когато хутите атакуват кораби в Червено море

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads