Реклама / Ads
9| 10333 |12.01.2018 НОВИНИ

Петър Витанов: Тези 100 милиона за заплати в МВР от джоба си ли ги извади премиерът?

.
Петър Витанов
Тези 100 милиона лева за заплати на служителите в МВР от джоба си ли ги извади премиерът Борисов? Това попита народният представител от “БСП за България” Петър Витанов в предаването ”Делници” по телевизия ”Евроком”.
 
"В деня на официалното откриване на българското европредседателство станахме свидетели на характерно за министър-председателя поведение, каза Петър Витанов. - Тези 100 милиона са много важни за МВР. Те дават живителна сила на сектора "Сигурност". Действително заплатите на служителите, ангажирани в сферата, са много ниски и не съответстват по никакъв начин на техните отговорности. Решението за отпускане на средства е правилно. Начинът, по който се случи обаче е абсурден. Неправомерен е. Ние сме парламентарна република, а това означава, че всеки лев, който може да бъде отпуснат, трябва да бъде гласуван и одобрен в Народното събрание. Случилото се вчера е традиционната вече и порочна практика на премиера. Схемата е ясна, умишлено е подценяван бюджета, събират повече пари и след това той раздава чрез постановления на Министерски съвет на тъмно и по свое собствено усмотрение средства. И казва: "Аз давам!", все едно ги дава от собствения си джоб или ги вади някъде от Банкя. Недопустимо е подобно явление! То е без аналог в европейските страни! Такова авторитарно поведение е характерно за други географски ширини".

Петър Витанов заяви също, че когато става дума за външна политика, всички политически партии трябва да гледат в една посока.

"БСП заяви своята конструктивна роля, а парламентът е мястото, където ние можем да осъществяваме контрол върху изпълнението на приоритетите. Това е същността на опозицията, коментира той. - Като цяло обаче годината не започна добре. Станахме свидетели на неприятни събития, на убийства. Проблемът със замърсяването на въздуха в София също е огромен. Констатирахме незапомнен спад в раждаемостта за миналата година. Ние изчезваме като нация... Поскъпването на основни стоки за бита и на храните на практика изяжда увеличението на минималната работна заплата и на пенсиите. Мога да изброявам още. Въпросът е какво правим, какви мерки предприемаме, за да спрем тази негативна тенденция".

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8474 |12.01.2018 Радан Кънев: Петър Христов бе политически господар, а не приятел на ГЕРБ . 4| 6027 |10.01.2018 Кирил Добрев: Петър Христов уредил ли е среща на Цветан Цветанов с престъпник? . 2| 9159 |10.01.2018 Адв. Иво Найденов за Фрог: В делото „Килърите” го няма името на Петър Христов . 2| 8010 |10.01.2018 Каракачанов: Хора от МВР и бивши служители застрашават живота на тези, които им помагат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads