Реклама / Ads
3| 3144 |20.08.2021 НОВИНИ

Петя Цанкова, БСП: На България е нужно редовно правителство за справяне с идващите кризи

.
Петя Цанкова
“Ако президентът връчи третия мандат на БСП, ние ще имаме отговорно поведение и държавническо мислене и ще направим опит за сфирмиране на редовно правителство, тъй като ясно осъзнаваме, че ще тласнем България към една политическа криза, ако този мандат не бъде оползотворен.” Това заяви пред Bulgaria on air народният представител от БСП Петя Цанкова.
 

Тя подчерта, че това е в допълнение на другите кризи, към които България е изправена - четвърта ковид вълна, социална и икономическа, и бежанска криза. 

“Огромно е  повишението на цените на ток, вода и основните хранителни продукти. Болниците вече са препълнени, очаква ни бежанска вълна. И в тези кризи, пред които България е изправена, една политическа криза ще бъде фатална.”, предупреди народният представител от левицата.

 

“През последния месец единствено БСП  показа диалогичност и разум в тази тежка ситуация. Ние сме отворени за контакт с всички партии, освен с ГЕРБ и ДПС.”, каза Петя Цанкова.

 

“Ние ще подкрепим на първо четене предложението на служебния кабинет за актуализация на бюджета, но ще направим предложения за редакция.

Едно от нещата, които ни притеснява в така предложената от служебното правителство актуализация, са заложените над 400 млн. лв приходи от Плана за въстановяване и устойчивост, който дори не е внесен в Брюксел. И вече служебното правителство заяви категорично, че няма да го внесе, а това ще трябва да направи редовен кабинет.

 

Второто притеснително е тези 1 милиард и 100 млн лв. безотчетни средства, за които не е описано за какво ще бъдат похарчени. Оптимисти сме, че между първо и второ четене тези неща ще бъдат изчистени", коментира социалистът.

 

Петя Цанкова обясни, че БСП е подготовена с  предложения за актуализация на бюджета и в социална, и в здравна, и в икономическа сфера. 

 

Тя припомни, че БСП ще внесе своето предложение за преизчисляване на пенсиите, което е по-оптимално от записаното в актуализацията на бюджета.

 

“Има  много важни основни приоритети - актуализация на бюджета, внасяне на Плана за устойчивост и развитие и подготовката за бюджет 2022 и безобидно преминаване през ковид пандемията. Това не са леви или десни приоритети. Те засягат живота на всички българи. Заради това трябва да се обединим всички и да поемем отговорност в тази ситуация.”, заяви Петя Цанкова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4084 |19.08.2021 Елена Йончева към Жозеп Борел: Какви ще са конкретните ангажименти на ЕС при миграционен натиск от Афганистан към България? . 3| 3829 |19.08.2021 Георги Свиленски, БСП: Концесията на летище ”София” беше добре организирана схема за ограбване на България . 0| 3748 |18.08.2021 Нидерландия с нови изисквания за пристигащите от България . 1| 3084 |18.08.2021 413 лв. ще е линията на бедност в България през 2022 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads