Реклама / Ads
4| 3327 |12.06.2023 НОВИНИ

11 областни управители хвърлиха оставки

.
Източник: БГНЕС
Единадесет областни управители хвърлиха оставки - на Софийска област, на Пловдив, Пазарджик, Варна, Видин, Монтана, Ловеч, Ямбол, Хасково, Смолян и Търговище, предаде bTV.
 

Софийска област

 

Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев подаде оставка считано от днес, 12 юни, предаде БТА.

 

„Моите действия са изчерпани с прекратяване на правомощията на служебното правителство с премиер Гълъб Донев, тъй като бях назначен от него, за да преминем през един изборен цикъл", посочи Радослав Стойчев.

 

Той бе назначен от служебния кабинет на 4 август 2022 г. В периода май 2021 – януари 2022 г. той е заемал същата длъжност. Преди това е бил народен представител в 43-ото и 44-ото Народно събрание. През 2011 г. – 2014 г. е зам.-кмет на община Самоков. 

 

Пазарджик

 

„Моля на първото за тази седмица заседание на Министерски съвет да внесете и приемете оставката ми като областен управител на област с административен център град Пазарджик."

 

"Мотивите ми са продиктувани от разбиранията ми за политика и политически процес." заяви Трендафил Величков.

 

"За повече от двадесет години обществена и политическа дейност знам, че политика се прави с чиста идеология, морал, кауза и екип", допълни той.

 

Не считам, че политическите ми разбирания, идеологията, каузите, в които вярвам, и за които работя, както и моралът ми, имат нещо общо с вашите и тези на политическите партии, които представлявате! Нещо повече - диаметрално противоположни са”, пише още в мотивите си Величков.

 

„Считам, че е невъзможно да продължа да изпълнявам задълженията си по закон, като член и ръководител на политически кабинет, провеждащ държавната политика в областта, в изпълнение на поставени стратегически цели и приоритети от програмата на председателствания от Вас Министерски съвет", казва още той.

 

Пловдив

 

"Когато през миналата година бях поканен от служебното правителство да поема поста, приех, за да помогна на Майка България, за да премине успешно през през труден период на политическа криза. С назначаването на редовно правителство, считам своя дълг към Родината за изпълнен", казва Ангел Стоев, областният управител на Пловдив.

 

Видин

 

„Като областен управител в мандата на служебния кабинет с министър-председател Гълъб Донев, изпълнявах отговорно и добросъвестно задълженията си в интерес на гражданите на област Видин и спазвайки законите на Република България.

 

Надявам се следващият Областен управител на област Видин да работи за просперитета на Видинска област, съблюдавайки законите на страната, при зачитане на реда и нормите на правовата държава“, се казва в заявлението на Огнян Асенов.

 

Монтана

 

"Чест и почитания за всички, никой не ме е обидил или задължил да напусна, причините за решението ми са изцяло лични“, съобщи Валери Димитров, областен управител на Монтана. По лични причини напуска и зам.-областният управител Кирил Делев.

 

Хасково

 

„Надявам се, че на поста областен управител на област Хасково ще бъде назначен човек, който не се ръководи от тесни политически интереси, а да бъде воден от спазването на законите и равнопоставеността на частните и обществени субекти“, каза Красимир Ангелов.

 

Ямбол

 

В мотивите си областният управител на Ямбол Георги Чалъков заявява, че не споделя целите и мотивите, с които е формирано новото редовно правителство. 

 

„Не мисля, че вашето управление ще бъде добро за България, напротив - нищо хубаво не ни чака с управляващи, заченали  управление на основата на лъжата, лъжата, с която излъгаха своите избиратели, изтъквайки неясни мотиви, обслужващи чужди интереси нямащи нищо общо с добруването на България“, отбелязва той.

 

Смолян

 

„Служебното правителство, което ме назначи на поста Областен управител на област Смолян приключи своя мандат и вече България се ръководи от редовно правителство. Предвид настъпилата промяна в управлението на държавата и моите лични различия с политиката на това управление считам, че е невъзможно да изпълнявам задълженията си”, заяви областният управител Стефан Сабрутев.

 

Варна

Мотивите на Областния управител на Варна Марио Смърков са свързани с отмяната на заповедта на предишния областен управител Благомир Коцев за ограничаване на движението на автомобили по крайбрежната алея в Морската градина и с насрочения по този повод протест тази вечер.

 

"Това е изключително важна и болезнена тема за всички граждани на Варна. Не е редно да се злоупотребява с надеждите и очакванията на хората с цел постигане на политически дивиденти... Приемам становището на протестиращите - всеки има право да заявява исканията си", посочи той.

 

Търговище

 

"Във връзка с формирането на ново правителство и провежданата от него държавна политика, считам за целесъобразно да бъда освободен от длъжността областен управител на област Търговище", заяви Станимир Парашкевов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 3250 |10.05.2023 Хвърлиха в затвора руски войници, отказали да участват в боевете в Украйна . 1| 4346 |02.05.2023 Съдът в Деня на труда: Нинова е злоупотребила с права, уволнявайки областния си координатор за Пловдив! . 2| 3295 |05.04.2023 Областният управител на Габрово иска да съди Корнелия Нинова за клеветничество . 0| 3066 |20.03.2023 Щетите от земетресенията в Турция надхвърлиха 104 млрд. долара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads