Реклама / Ads
4| 2262 |25.07.2024 НОВИНИ

Пореден кмет от ПП–ДБ бе отстранен от съда

.
Николай Желязков
Върховният административен съд (ВАС) потвърди отстраняването на кмета на район „Приморски“ във Варна Николай Желязков. Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване.
 

От съда подчертават, че е налице неизпълнение на задължението от страна на Николай Желязков да подаде до председателя на Общинския съвет и Общинската избирателна комисия във Варна в месечния срок след полагането на клетвата му като кмет, декларация, в която да заяви, че към момента на полагане на клетвата изпълнява и функциите на ликвидатор.

 

Съдът отсъжда също, че е налице и неизпълнение на задължението му да предприеме в същия срок действия за прекратяване на дейността му като ликвидатор.

 

Желязков бе избран като кандидат на „Продължаваме промяната-Демократична България“. ОИК анулира удостоверението на Желязков като избран за районен кмет след изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври 2023 г.

 

На 3 февруари Общинската избирателна комисия-Варна прекрати предсрочно и пълномощията на Цветнен Цветков като районен кмет на район „Одесос“ в община Варна. Цветков бе отстранен от поста поради фирмена собственост.

 

Припомняме, че напоследък се наблюдава чистка на кадри на Промяната. В Столична община на “гости” влязоха всички служби на проверки едновременно, а с довода “несъместимост” започнаха да се обстрелват кметове на ПП-ДБ-СС. Двама бяха отстранени – на район “Илинден” Емил Бранчевски и на “Оборище” Георги Кузмов. На колегата им от район “Искър” Ясен Русев му се размина, а решение чака този на “Слатина” Георги Илиев.

 

Едва ли е случайност , че се атакуват с всички средства и механизми и кметовете на Благоевград – Методи Байкушев, Пазарджик – Петър Куленски, Варна – Благомир Коцев. Кметът на София Васил Терзиев също е атакуван в Административния съд, защото Ваня Григорова оспорва местния вот. Делото се точи вече 8 месеца.

 

Миналата седмица успешно беше отстранен и подуправителя на БНБ Андрей Гюров, отново от ПП–ДБ. Комисията за противодействие на корупцията (КПК) беше пусната отново като бухалка и след „разследване“ бе установена несъвместимост на Гюров с поста, заради непрекратено навреме участие в търговско дружество и в нестопански организации.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2662 |25.07.2024 Главният прокурор сезира премиера, че в София няма места за трупове . 3| 39625 |25.07.2024 Древният саркофаг от Варна поне 4 г. е бил бар маса за пиене и друсане на кючеци . 1| 3303 |25.07.2024 Гръцките власти осигуриха 200 млн. евро за справяне с водната криза на островите . 0| 2246 |25.07.2024 Закопчаха 7 души в Белгия по подозрение в подготовка на атентат на Олимпийските игри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads