Реклама / Ads
13| 3040 |03.07.2024 НОВИНИ

Кабинетът "Главчев" се готви за дълго управление? Назначи още седем областни управители, един от тях нерегламентирано

.
Източник: БГНЕС
Явно служебното правителство се готви за дълго управление, след като подмяната на областни управители продължава с пълна сила.
 

С решение на правителството днес са назначени седем нови областни управители – на областите Враца, Монтана, Разград, Смолян, Стара Загора, Шумен и Ямбол, като със същото решение са освободени досега заемащите длъжността.

 

Кои са новите областни управители?

 

Николай Николов е назначен за областен управител на област Враца. Той е финансист по образование. От 2023 г. е заместник областен управител на област Враца. Преди това е работил шест години в същата областна администрация в сферата на административния контрол и регионалното развитие.

За областен управител на област Монтана е назначен Калин Хайтов. Досега е заемал длъжността заместник областен управилтел в същата област. Бил е преподавател в професионалната гиманзия „Проф. арх. Стефан Стефанов“ в Монтана. Завършил е Русенския университет „Ангел Кънчев“.





За областен управител на област Стара Загора е назначен Методи Марков. Притежава образователно-квалификационна степен „Магистър“ по специалността „Публична администрация“ от Академията на МВР в гр. София. Той е дългогодишен служител в системата на МВР. От 2011 г. до 2018 г. е зам.-кмет на община Мъглиж.

 

Николай Костадинов е назначен за областен управител на област Ямбол. Притежава висше юридическо образование. От 2023 г. е заместник областен управител на област Ямбол. Преди това, близо седем години е бил старши юрисконсулт в Инспекция по труда – гр. Ямбол.

 

Севджан Съдкъев е назначен за областен управител на област Разград.





Оказа се обаче, че Съдкъев от ДПС е назначен за областен управител преди парламентът да го освободи от стария пост.

 

Точката за освобождаването на Съдкъев от Агенцията за публичните предприятия и контрол бе включена допълнително в дневния ред на парламента днес.

 

„Не разбирам защо си затваряме очите за това, което се случва в момента в държавата пред очите ни. Една парламентарна група - на ДПС в момента провежда чистка в държавата, Пеевски разчиства хората на Доган", коментира тогава лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.





В крайна сметка "за" оставката му гласуваха 108 народни представители, 55 бяха „против", а 62-ма се въздържаха, с което Съдкъев остана на поста си.

 

Със същото решение, с което Съдкъев е назначен за областен управител, на тези постове в страната са избрани и още два други кадъра на ДПС. Начело на област Шумен ще е Бейнур Ахмед, а областен управител на Смолян става бившият кмет на Рудозем Румен Пехливанов, реши кабинетът.

 

Според в. "Сега" - очаква се и други овакантени места да бъдат предоставени на Движението за права и свободи в необяснимата кадрова политика на служебното правителство на фона на задаващите се нови предсрочни избори.

 

Дотук Димитър Главчев вече смени няколко областни управители в полза на ДПС в Хасково, Търговище и Кърджали. В Пловдив човек на ДПС стана зам.-областен управител.

 

Всички промени се случват за сметка на администратори, които бяха посочвани от квотата на ПП и ДБ в старото управление. Представителите на ГЕРБ са "понижавани" до зам.-областни управители, но все пак запазват местата си.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3563 |03.07.2024 Феновете на Октоберфест плачат. Бирата тази година ще удари 15 евро . 6| 3343 |03.07.2024 Стотици шпиони на Москва обикалят гробища из цял свят в търсене на мъртви деца . 1| 2406 |03.07.2024 Очаква се недостиг на средства за разплащания към аптеките през август . 1| 2628 |03.07.2024 Иран заплаши, че пълномащабна война срещу Ливан ще се превърне във вечен ад за Израел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads