Реклама / Ads
33| 13370 |21.06.2021 НОВИНИ

Петко Георгиев: Диагнозата на държавата е разпад. Сега властта е в ръцете на гражданите

.
Петко Георгиев
Диагнозата на държавата е разпад. Сега, по изключение, властта е в ръцете на гражданите. Това каза по НТВ журналистът Петко Георгиев относно състоянието на страната и скандалите, които излизат за бившето управление.
 

Той се възмути, че въпросните скандали са с давност 12 години. Защити тезата, че нещата нямаше да са такива, ако на мястото си бяха следствието, прокуратурата и съда. „Диагнозата за разпад е, когато нещо се влачи 12 години“, допълни той.

 

По думите му, децата щяха да прокопаят с лопатки интерконекторната връзка досега.  „За да се подреди държавата,  трябва да има висок граждански и медиен контрол. Не трябва да се позволи да се затлачи системата. Сега е период на битка за интерпретациите. Информационното поле се доминира от кризисен пиар. Това е прицелено към колебаещите се хора, които досега са гласували за ГЕРБ. Когато фактите са неудобни, те не се опровергават, те се подменят с алтернативни факти. Един язовир кой го е източил?! От този батак трябва да се излезе.

 

Българската корупция е специфичен феномен. Тя ходи само по опозицията. У нас няма корумпиран политики. САЩ казват - ето това са хората. А службите искат факти. Защо им плащаме? Къде са тези служби, ако не могат 20 години да решат основен проблем на държавата?! Те са конструирани така, напълнили са се с такъв персонал и са под такъв контрол, че да не могат да го направят никога. Не може да се установи истината.

 

Политическата, законодателната и изпълнителната власт се държи от една партия през последните 10  години. Всъщност върховенство на закона няма. Затова биха предпочели хората да потърсят връзки, смята Георгиев.

 

Според него „пресоляването“ е и от двете страни. „Съотношението  е 2 към едно за ГЕРБ. Съотношението в медиите е 4 към 1. Кризисен пиар е: „Моето министерство, моите хора“. Е това нормално ли е?

 

Рядко, по изключение гражданите имат властта в ръцете си. Сега властта е в нашите ръце. Трябва да внимаване кой иска да я вземе. И хората да не вярват на евтини клишета и на пропагандни ходове“, посъветва той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4319 |17.06.2021 Адв. Емил Георгиев: Анализът на Пеевските проверки (пак) не е показал нищо? . 5| 3457 |17.06.2021 Комитова и Петков: И при язовирите, и при магистралите има дружества – шапки . 44| 11105 |16.06.2021 Човек, представил се за полицай, поискал записите от срещата между Петков и Узунов . 19| 6336 |15.06.2021 Кирил Петков: Парите за ремонт на язовирите са за 6-7 фирми. „Автомагистрали“ и ДКК са шапки, които дават да се строи без обществени поръчки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads