Реклама / Ads
3| 7497 |04.10.2021 НОВИНИ

Огнян Стефанов: За 12 г. получаваш пълната възможност да овладееш служба като ДАНС

.
Всички служби се обезличиха, защото политиката зае водещо място и се превърна в царица на тази шахматна дъска. Всички партии започнаха да се упражняват върху нея. За 12 г. получаваш пълната възможност да овладееш служба като ДАНС, например. Изцяло. Всеки един, който бъде отстранен от ръководството, веднага биа заместван от друг. По веригата продължават да се изпълняват заръките по същия начин на същите босове. Няма значение дали е Илко Желязков или е някой друг. Това са хора, за които националният интерес не значи нищо. Важен е личният интерес и този на боса. Босът пък гледа партийния интерес.
 

Това заяви в предаването "Алтернативата" основателят на Фрог нюз Огнян Стефанов.

 

"През последните месеци бяха сменени няколко души и някои си помислиха, че е започнала голямата промяна. Това е наивно. За 12 г. пък и преди появата на ГЕРБ, службите от 10 ноември 1989 г. насам са били овладявани и по вертикалата, и по хоризонталата от различни политически кръгове. В началото на прехода тайните служби бяха изпаднали в безтегловно състояние, защото не знаеха по какъв път ще поеме България и се страхуваха да не стане като в Чехия, Полша и другаде, където се приложи лустрация. Нищо подобно не стана тук и старите кръгове изживяха ренесанс. Не само не им бе потърсена сметка, за възродителния процес, например, но им бе дадена пълна свобода да кадруват на всички нива, - коментира Стефанов.


По думите на журналиста въпрос на време е главният прокурор Иван Гешев да бъде сменен от поста. Обвинител №1 си дава сметка, че е в последното действие на едноактната пиеса, в която му е отредена роля. Раздялата е сигурна и ще е скоро, защото отстраняването му не зависи от този или онзи, а от обстоятелствата, които са срещу него.

 

Стефанов коментира и кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент, подкрепен от партия ГЕРБ. Според журналиста неговото включване в надпреварата е възраждане на управленски модел, срещу който бяха над 70% от българите миналото лято. "Ако това се възпроизведе чрез овладяване на президентската институция, би било жалко. Няма да е решаващо за страната ни - тя е минала през какво ли не, но ще е знак, че българите сме хора, които сами пропиляват самочувствието си. Не съумяваме да го съхраним и да го изявим като граждани с достойнство", категоричен бе Стефанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5660 |02.10.2021 Огнян Герджиков: Уважавам ректора на СУ кандидат, но уважавам и Румен Радев . 28| 21064 |30.09.2021 Дипломатът Огнян Гърков за Фрог: Трябва ли България да защити Кристалина Георгиева? . 10| 5413 |29.09.2021 Проф. Огнян Кунчев с прогноза: Локдаун от 15 октомври до края на месеца . 10| 3659 |23.09.2021 Според проф. Огнян Кунчев ще има нов локдаун към 15 октовмри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads