Реклама / Ads
2| 2463 |08.03.2024 НОВИНИ

Политолог: ГЕРБ се опитва да институционализира следващите 9 месеца

.
Източник: БГНЕС
Президентът е наясно, че няма интрига и поведението на ГЕРБ и ПП е с ясен хоризонт – продължаване на управлението. Това мнение изрази пред БНР политологът и университетски преподавател Георги Проданов.
 

Президентът има да решава по-важни неща, свързани с неговото политическо бъдеще, отколкото да се опитва да влияе върху преговорните процеси, допълни той.

 

Нищо не се е променило в ситуацията през последната година, отчита политологът във вътрешнополитически и външнополитически план. Затова и според него няма "причина ротацията да не се случи".

 

ГЕРБ се опитва да институционализира следващите 9 месеца като управление, в което те ще доминират и ще имат водеща роля, затова искат коалиционно споразумение. ПП продължават да държат на сегашния вариант – да са малкият партньор, който има контрол, посочи Проданов, според когото са налице "специфики на танца".

 

"Бойко Борисов не харесва да не е на власт и да не определя по какъв начин се случват нещата в управлението."

Няма основания за сериозни трусове във връзка с министерските постове, макар да е ясно, че "някои министри ще си отидат", гласи прочитът на Георги Проданов.

 

Продължаване на съществуването на ПП минава през успех в сегашното управление, отбеляза още в анализа си политологът.







"С наличния си ресурс те се опитват да прекъсват властови потоци и вериги, които биха им дали възможност да променят цялото управление, макар и с малко участие."

 

Подялбата на постовете в регулаторите не е чак толкова лоша новина, защото има конкуренция и два съперничещи си субекта, заяви Георги Проданов в предаването "Преди всички".

 

Досегашната хиперактивност на Делян Пеевски е била насочена към вземането на властта в ДПС, а сега той "се чуди какво ще прави с тази власт и по какъв начин би могъл да превърне самата партия ДПС в инструмент, който да реализира негови цели", коментира той.

 

"Но е ясно, че съблазънта ГЕРБ да управлява с ДПС и ли в друга формула е изключително силна и това винаги ще се привижда на втори, сенчест план."

 

Денков и Габриел са гласовете на нормалността в това управление, каза в заключение политологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4251 |08.03.2024 Емил Джасим: Това е световният, не социалистическият Ден на Жената. И всичко започва в Ню Йорк . 1| 2354 |08.03.2024 Йордан Иванов: Виждаме канонада от политически нападки. Трябва да водим сериозен разговор . 0| 2376 |08.03.2024 Адвокатът на Червения Пират: Живее в паралелна вселена. Възможно е някой да му е повлиял . 7| 2385 |08.03.2024 Байдън: Ще събудя Конгреса, че в Европа се води война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads