Реклама / Ads
2| 6728 |27.06.2023 НОВИНИ

Петко Георгиев, журналист: Скоро няма да има коалиционно споразумение, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си нямат доверие

.
Петко Георгиев
”ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат минимална доза на доверие едни към други, до този момент са били винаги в остро противопоставяне. Те влязоха в тази форма на общо управление, защото обстоятелствата изискват и от едните, и от другите, да направят огромни компромиси. Това обаче не помага за автоматичното изграждане на доверие. Така че, не е реалистично да очакваме – особено в скоро време – подписване на коалиционно споразумение.” Така журналистът Петко Георгиев коментира политическата ситуация.
 

„Едно коалиционно споразумение първо трябва да бъде изготвено. Не можем да слагаме каруцата пред коня – първо лидерска среща, след това коалиционно споразумение. Трябва да видим поне някакъв документ, който някоя от двете страни предлага. По този документ да седнат да говорят политици и експерти“, обясни той и предложи да се работи по документа, предложен от „Продължаваме промяната“, каза още той по Евронюз.

 

В началото на 90-те години, когато тук започваше пазарната икономика, нямаше нищо по-лесно от това да се подпише договор. На Изток е така – подписваш договор, след това започваш да се караш с партньора си какво точно сте се разбрали. На Запад е точно обратното – дълго време се уговаряте какво точно се разбирате, и когато подпишете договора, той става закон.

 

„Така трябва да бъде и с това коалиционно споразумение, ако изобщо го има. Първо трябва да има един достатъчно дълъг период на изграждане на доверие, на договаряне на конкретни неща – като се започне от най-общи принципи и се стигне до конкретна програма за законодателство, мерки и т.н. И чак тогава да се стигне до подписване. Просто не може да се избяга от тази логика“, поясни журналистът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 2802 |24.06.2023 Кирил Петков: Рано или късно престъпният режим на Путин ще се срути . 11| 3136 |23.06.2023 Кирил Петков: България няма нужда от подмяна на реформите, които ние сме заложили . 10| 2668 |22.06.2023 Борисов сърдит на Петков: Дадохме им мандата, техния мандат. Сега от кое искат да ни лишат? . 31| 6080 |22.06.2023 Кирил Петков: Ако ГЕРБ продължи с плаващите мнозинства, този парламент няма как да продължи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads