Реклама / Ads
24| 6730 |17.07.2023 НОВИНИ

Петко Георгиев, журналист: Не е възможно да си едновременно български патриот и путинист

.
Петко Георгиев, журналист Източник: Стопкадър: Нова телевизия
Българските патриоти, всички ние, които обичаме България, трябва да знаят, че не е възможно да си едновременно български патриот и путинист. Това заяви пред Нова телевизия журналистът Петко Георгиев след изказването на държавния глава Румен Радев, който разви тезата, че Украйна настоява да води войната.
 

По думите му е съвършено ясно, че президентът Радев вече не е президент на всички българи.

 

"Той очевидно го заявява. Нарича огромна част от сънародниците ни "безродници". За мен ключовият въпрос е можем ли ние като европейска държава и трябва ли да изкараме три година и половина с вредител, начело на президентската институция? Трябва ли да вървим към импийчмънт или към окастряне на правомощията? Радев категорично не трябва да управлява отново със свои служебни кабинети, които да хвалят путинизма и да си затварят очите за руската агресия. Мисля, че по-верният път би бил да се върви към импийчмънт", коментира журналистът.

 

Медийният експерт и университетски преподавател доц. Георги Лозанов от своя страна каза, че фактически Радев работи в момента, за да падне това правителство и да дойде негово служебно правителство с лоялност към руските интереси. 

 

"Той тези три години ще ги използва за това. Той ще работи в подкрепа на "Възраждане". Големият политически проблем в България е "Възраждане". Президентът е само един център, който опитва да помпа тази властова позиция. Мисля, че той наистина не можа да направи собствена партия", отбеляза доц. Лозанов.

 

Според него държавният глава използва ситуацията и своята президентска власт, за да може да формира парламентарно представителство. Експертът алармира, че съществува риск България на следващите избори да дойде правителство, което да бъде с активно проруска ориентация. 

 

"Радев постоянно казва, че ние ще бъдем нападнати. Нека не забравяме кой единствено би могъл да ни нападне - Русия. Президентът заплашва българския народ, че ако го кара така - проатлантически - ще бъде нападнат от Русия", допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 2948 |14.07.2023 Кирил Петков: Промяната Продължава! Въпреки трудностите, не сме отстъпили от принципите . 8| 2707 |13.07.2023 Борисов оглавява комисията по външна политика, Петков - по въпросите на ЕС . 4| 2605 |12.07.2023 Петков не каза дали ПП-ДБ ще предложат шеф на Сметната палата . 9| 3137 |06.07.2023 Кирил Петков: Показахме, че не сме Троянския кон. Ще се срещнем със Зеленски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads