Реклама / Ads
15| 5000 |27.04.2009 НОВИНИ

Р. Петков: Я. Янев е инструмент, а това е страшно за държавата

.
Румен Петков Източник: Вяра Йовева, Frognews.bg
Бившият вътрешен министър ще търси съдебна отговорност от Янев. Петков настоява за компетентно, но категорично разследване срещу Яне Янев и срещу онези, които му подхвърлят информации.
 

Богомил Бонев не си играе на дребно, а за да се върне във фокуса на общественото внимание, поемайки Пловдивския панаир, значи става дума за добро мениджърско решение, защото Бонев е целеустремен човек, обяви по БТВ бившият вътрешен министър Румен Петков. Това обаче едва ли има нещо с формиране в бъдеще на генералска партия, отхвърли той подобно допускане.

БСП държи на мажоритарното начало, добави Петков по повод изборния закон. Не е сериозно това да се вменява на президента, защото той е загрижен за гражданското общество и институциите. В рамките на целия този дебат сме предупредили, че лица като Галеви може да влязат в парламента. Има райони, в които изборната география ще даде различни резултати и по този въпрос трябваше да се подходи по–сериозно, добави по темата Петков.

През последните 20 години се нагледахме и наслушахме на мърсотия и го казвам като нормален човек, а не като потърпевш, заяви ексвътрешният министър. Компорматът се превърна в най–честата лъжа и клевета по нечий адрес.
Избягвам съзнателно коментари на тема МВР от момента, в който напуснах министерството, добави Петков. Всички работили в правоохранителните органи обаче сега могат да се самообявят за мишена, каза той по повод случая Сретен Йосич. Все пак обществото трябва да знае някои неща, защото става дума за обществен интерес, политическа воля и държавност, но без да бъде допускано до технологията на нещата, изясни депутатът от БСП.

Ние с Бойко Борисов не си приличаме, аз имам своя биография, но нямам предаден човек или кауза, добави Петков, уточнявайки, че генералът не е бил гонен от МВР, а двамата се разделили с прегръдка.

По аферата с циркония самото присъствие на лицето Яне Янев в обяснението й обяснява всичко, коментира Румен Петков. Янев го използват като инструмент, но когато се подхвърлят реплики от този род, става страшно за държавата; ще стане страшно и за онези, които му подхвърлят репликите. Твърденията му трябва да се проверят, той оклевети маса почтени хора, очевидно му се дава на час по лъжичка, но е крайно време да се направи проверка на клеветите му. Аз ще търся съдебна отговорност от Янев, обеща Румен Петков, настоявайки за компетентно, но категорично разследване срещу Яне Янев и срещу тези, които му подхвърлят информациите. Всеки трябва да има своето място върху шахматната дъска, защото се прави опит да се удари държавата, категоричен беше Петков.

Не искам да гледам подобен род хора по телевизията
, това достигна до кресчендо, каза по този повод Яне Янев, обяснявайки, че Р. Петков се държал в МВР като Али Баба и четиридесетте разбойника. Цирконият не е одържавен точно благодарение на Р. Петков и Ив. Драшков и това, ако не е афера, възкликна Янев и попита къде са парите от тези 10 тона цирконий.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 5429 |24.03.2009 Р. Петков: ГЕРБ + Ив. Костов - страшни за държавата и бизнеса . 21| 5068 |04.03.2009 Р. Петков: Коалиции - да, но разумни и поносими! . 15| 4977 |15.10.2008 Р. Петков: Не искам оставката на Станишев . 10| 4977 |26.05.2008 Р. Петков: Да престане блъскането по МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads