Реклама / Ads
31| 5515 |24.11.2010 НОВИНИ

Р. Петков: Още днес си давам имунитета, без да ми го искат

.
Румен Петков
Цветанов е източник на информацията за отнемане на визата ми. Готов съм да отговарям по всички въпроси пред Главна прокуратура, обяви червеният депутат.
 

Източникът на информацията за отнемането на моята виза е твърде български - вътрешният министър, който се включи в клеветническа кампания срещу мен, обяви по БТВ ексвътрешният министър Румен Петков Frognews.bg припомня, че днес вестникът писа, че на Петков му е отнета визата за САЩ. При наличие на такива твърдения от вътрешния министър, би било логично властите и на Съединените щати, и на която и друга страна да вземат отношение, добави Петков, който щял да се обърне към прокуратурата за пълно разследване на случая.

Още днес ще си дам имунитета, без никой да ми го иска, съобщи още той и каза, че и Ваньо Танов, и Цветан Цветанов лъжели, че по негово нареждане били унищожавани СРС-та. Това ставало не по нареждане на министъра, а по специален ред.  Петков не се притеснявал да бъде изслушан от парламентарна комисия. За срещата си с братя Галеви Петков коментира, че тогава е имало достатъчно основания за тази среща, но не пожела да влиза в подробности, заради  класифицираната информация. Разработван ли е сегашният шеф на митниците, попита отново Петков. Това, че Цветанов има 6 апартамента, повод ли е да клевети бивш министър, продължи той и съобщи, че така се префокусирало общественото внимание.

По-късно на брифинг в парламента Румен Петков обяви, че е готов да отговаря по всички въпроси пред Главна прокуратура. Бившият вътрешен министър представи внесения от него сигнал до главния прокурор Борис Велчев, който гласи: „През последните дни в средствата за масова информация г-н Ваньо Танов, директор на Агенция „Митници”, и г-н Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи, правят внушения за мое участие, свързано с конкретни разработки на МВР в разпределението на наркопазара и въобще - за мои действия, свързани с наркотици и най-общо с престъпна дейност в периода, в който съм бил министър на вътрешните работи. Моля да бъде разпоредена проверка по тези твърдения. Проверка по всички разработки, свързани с така наречените Братя Галеви. Конкретно да се получи отговор на въпроса - използвани ли са специални разузнавателни средства при тях, кой е техният заявител, кой е разрешил и разпоредил тяхното използване. Ако са унищожени, кога и как са унищожени и има ли нарушение по тези процедури. Моля проверката по тези въпроси да бъде извършена както в МВР, така и в Държавна агенция „Национална сигурност”. Моля да бъде изяснен въпросът има ли информационно дело, служило като основа за разработка срещу Братя Галеви. В публичното пространство се говори за разработка „Бизнесмени”. Ако има такова информационно дело - съдържат ли се в него данни за наркотици в това число синтетични, и кои са субектите, които се третират в информационното дело. Считам за необходимо да се вземат обяснения от г-н Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи, Ваньо Танов, директор на Агенция „Митници”, г-н Антоний Странджев, бивш заместник-директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”, г-н Жоро Стоицев, бивш директор на ДОТИ. Готов съм лично да дам обяснения по всички въпроси, които биха представлявали интерес за прокуратурата. Във връзка с гореизложеното заявявам, че при наличие на данни и бъде направено искане от главния прокурор, давам съгласието да бъде снет имунитетът им като народен представител. Считам, че с това искане до главния прокурор, Главна прокуратура официално е сезирана и се надявам да бъде направена задълбочена проверка по всички внушения, които бяха направени в публичното пространство”, посочи Румен Петков.

Той каза още, че тази сутрин г-н Цветанов е казал, че разчита на твърденията на г-н Танов, и посочи, че се надява Главна прокуратура да провери фактите, а не гадателските данни на един или друг висш служител на вътрешното министерство. По думите му - на тази база пред обществото трябва да бъде предоставен пълният обем от информация.

До приключване на проверката няма да правя повече коментари по всички тези въпроси, заяви Румен Петков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5714 |30.10.2010 Проф. Кр. Петков: АБВ да има няколко лидери . 28| 4787 |22.10.2010 Р. Петков: Цветанов в отпуск, докато го проверяват! . 26| 5490 |29.09.2010 Костов: Лъжем младите хора, създаваме менте вишисти . 27| 6218 |06.09.2010 Р.Петков: Аз съм патриот, а не лобист

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads