Реклама / Ads
93| 7423 |28.02.2011 НОВИНИ

Р. Петков притисна Уорлик с отворено писмо

.
Румен Петков
След дълго чакане, бившият вътрешен министър и настоящ депутат от Коалиция за България Румен Петков реши сам да потърси причината, заради която му бе отнета американската виза. По този повод той излезе с отворено писмо, адресирано до посланика на САЩ у нас Джеймс Уорлик, с което цели да получи отговори на някои конкретни въпроси.
 

"От месец ноември 2010 г. насам Вие твърдите, че срещу мен се води текущо криминално разследване, на базата на което е отнета визата ми за САЩ", обръща се Петков към посланика. "Българският главен прокурор Борис Велчев категорично заяви, че срещу мен на територията на България не се водят никакви разследващи действия, нито предварителни производства", уточнява народният представител.

"Ето защо настоявам да ми отговорите в най-кратък срок на следните въпроси. На базата на какви данни и факти разпространявате информация за разследване срещу мен, както и в коя държава се провежда такова разследване. Какви са аргументите ви, за да отправяте подобни тежки обвинения и дали вашите аргументи се основават на фразата "говори се", обръща се въпросително към посланик Уорлик Румен Петков.

В писмото, което ще бъде изпратено и до Държавния департамент на САЩ, той пита също "политика ли е на САЩ да подкрепят публични личности, които не желаят да декларират приходоизточниците си и това възможно ли е за американски политици".

Сред въпросите, на които Петков чака отговор, е и какво е личното отношение на посланик Уорлик към наркотиците, употребявал ли е такива, в това число и т.нар. "мека дрога", както и дали е говорил пред български граждани за необходимостта България да легализира меката дрога.

В писмото си Румен Петков настоява още американският посланик да отговори достатъчно ясно на тези въпроси, без да се оправдава с фрази като "тук не съм задължен да говоря" и "повече не мога да кажа".

Депутатът подчертава, че писмото ще бъда изпратено и до Държавния департамент на САЩ, защото самият той обича Америка и има много приятели там, с които продължава да работи.

"След като за 3 месеца американският посланик обиколи маса кръчми с красиви наши сънароднички, изяви се в телевизионни сериали, но не намери време да каже на българските граждани, че техният бивш вътрешен министър е разследван за такова престъпление на територията на тази държава, аз считам, че повече не може да бъде търпяно такова нахалство и такава наглост", посочи пред медиите в Плевен Румен Петков. Той сподели, че наскоро е бил поканен да участва в телевизионно предаване заедно с посланик Уорлик, но под натиска на посланика, поканата към депутата е била оттеглена."Той изнуди телевизията аз да не участвам в това предаване от страх и за да си гарантира комфорта да е сам", коментира Румен Петков.

"След като го чаках три месеца, аз съм длъжен пред близките си, приятелите си и другарите си да поискам тези отговори, за да се знае, че става дума за една много груба лъжа и много цинична инсинуация", категоричен е бившият вътрешен министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 5005 |25.02.2011 Отнели визата на Петков заради престъпна дейност . 19| 6265 |25.02.2011 Детектор на лъжата за Стефанов поиска Р.Петков . 10| 5229 |21.02.2011 Р.Петков: БОРКОР не е панацея за проблемите ни . 15| 5234 |17.02.2011 Р. Петков: Вътрешният министър е филтрирал информация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads