Реклама / Ads
4| 3168 |21.02.2022 НОВИНИ

Петков пусна снимка с Ковачевски: На всички злонамерени страни - Няма да ни спрете!

.
Премиерът Кирил Петков отговори на скандала с изрязаната с македонския му колега Димитър Ковачевски снимка с нов фотос. Този път на него се виждат и двамата лидери, а посланието на Петков е ясно и е до “всички злонамерени страни”: “Няма да ни спрете”.
 

Снимката на Петков идва непосредствено след реакцията и на самия Ковачевски, който заяви, че се надява изрязаната снимка да е неумишлен пропуск и комуникацията между България и Република Северна Македония да продължи. 

 

ФрогНюз припомня, че  скандалът с въпросната снимка избухна в петък. Тогава Димитър Ковачевски разпространи снимка "от среща с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и българския премиер Кирил Петков". Снимката е направена по време на обръщението на вицепрезидента на САЩ Камала Харис на Мюнхенската конференция по сигурността. Няколко часа след това премиерът Кирил Петков публикува във Фейсбук профила си същата снимка с Блинкен, но изряза Ковачевски от нея. Това предизвика множество реакции в македонското общество, а опозицията поиска и официална реакция от Ковачевски.

 

Ето как коментира Петков:

 

“Представете си гражданите на Република България и на Република Северна Македония да се радват на взаимно уважение, зачитане на правата им и просперитет. Двете държави да способстват активно за развитието на общи компании, които да създават огромна добавена стойност заедно, да имат растящи икономики, да имат съвместни детски лагери, да имат общи концерти, да имат общи образователни програми, да няма граница между двете ни страни, да няма дискриминация, да няма език на омраза, да строим магистрали, да имаме модерни влакови линии.  За много тези думи звучат като мечта, други организират всякакви провокации това да не се случи, трети просто не искат стабилност на Балканите.   Аз и Димитър вярваме, че това е възможно, и няма да се поддаваме на провокации, а ще работим целенасочено и заедно, за да го постигнем.  А на всички злонамерени страни просто мога да кажа: няма да ни спрете!”




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2729 |21.02.2022 Ковачевски за изрязаната снимка: Надявам се това да е пропуск, имах обикновена комуникация с Петков . 1| 3010 |21.02.2022 Над 61 00 души са напуснали Донбас и са влезли в Русия . 6| 3728 |20.02.2022 Отрязаха Ковачевски от обща снимка с Петков и Блинкен . 21| 4616 |19.02.2022 Кирил Петков очи в очи с Джонсън, Зеленски, Гарибашвили и Санду в Мюнхен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads