Реклама / Ads
14| 3073 |20.08.2023 НОВИНИ

Петков: Радев не иска да се смени неговият секретар на МВР

.
Всички разбираме, че истинската драма зад думите на президента е, че той просто не иска неговият главен секретар да бъде сменен, въпреки показните убийства, ужасяващите престъпления на насилие и смразяващи криминални хроники.
 

Това написа във Facebook съпредседателят на ПП Кирил Петков.

 

Коментарът му дойде след поредния повод за престрелки между “Дондуков 1” и “Дондуков 2”, след като вчера държавният глава Румен Радев заяви пред журналисти, че държавата е “слаба” и това е причината “мафията да е силна”. Президентът също отказа да свика Консултативен съвет за национална сигурност след убийството на Алексей Петров. 

В своя позиция от ПП-ДБ още вчера заявиха, че президентът не вижда “неспособността на главният секретар на МВР” да се справи с криминалната хроника и го обвиниха във властови амбиции. Днес Петков продължи реториката. 

 

“Още в миналото редовно правителство този главен секретар не се справяше, но президентът застана плътно зад него и отказваше да подпише неговата смяна, просто защото му беше верен. Стига толкова. Сигурността на хората е по-важна от нечия лична нужда за контрол”, написа в социалната мрежа Петков. 

 

Съпредседателят на ПП се обърна и към “псевдонационалистите”, които защитават 3-ти март като заяви, че датата е избрана за национален празник в новата ни история и никой не омаловажава историята на борците за свобода. 

 

“Така че мили псевдонационалисти, за Ваше съжаление, никой нито омаловажава историята и героичните действия на българските борци за свобода, нито саможертвата на другите народи и 3-ти март ще остане свят празник за всички българи. Мечтата ми е обаче нашите деца да знаят, че са потомци на просветители, чийто труд и просвещение са дали светлина не само на България през най-успешните златни години в историята ни, но и са ограмотили половин Европа, включително и руския народ, който приема Кирилицата точно от знанието, развило се първо в Преславската книжовна школа. Нека Вашият остър глад за власт и популизъм да не се крие зад противопоставянето на двата толкова светли празника, защото докато историята е като корените на едно дърво, без които то не може да живее, то знанието и образованието са неговите листа, без които то няма бъдеще. България може да бъде отново велика и просперираща страна, когато знанието и образованието са поставени в култ за бъдещите поколения. Точно там се крие истинският патриотизъм, който гледа и към бъдещето на нашите деца", заяви съпредседателят на “Продължаваме Промяната". 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 72| 14707 |20.08.2023 Сталинист ли е протежето на Радев, сочено за политолог? Май да . 38| 7143 |20.08.2023 Йордан Божилов: Премиерът да отговори на Радев като свика Съвета по сигурност към МС . 12| 3640 |20.08.2023 Кремъл иска да вербува войници на “Вагнер” за нов “Руски експедиционен корпус” в чужбина . 25| 3458 |19.08.2023 ПП-ДБ: За пореден път Радев демонстрира загриженост за запазване на влиянието си в службите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads