Реклама / Ads
19| 27879 |11.10.2022 НОВИНИ

Петков в СМС към Трифонов: Арестувах Бойко Борисов

.
“Арестувах Бойко Борисов, Влади Горанов и Менда Стоянова, Севделина Арнаудова". Такова съобщение по телефона изпратил бившият вече премиер Кирил Петков на Слави Трифонов, лидер на “Има такъв народ”. Твърдението изрича самия Трифонов в интервю с Тошко Йорданов в ефира на партийната телевизия ⅞.
 

“Нещо лично” се казва новото предаване с участието на Трифонов, в което изглежда ще се вади мръсното пране на разпадналата се коалиция. В първото издание снощи Трифонов обясни, че по време на ареста на Борисов, Горанов, Стоянова и Арнаудова, той вечерял в ресторант, близо до дома на бившия финансов министър на ГЕРБ. 

 

"В момента, в който излизам, установявам, че около ресторанта е пълно с полиция, което много ме изненада. Попитах моите сътрудници, с които общувам и вечерям, за какво става въпрос. Оказа се, че там, където вечерям, живее бившият министър на финансите Влади Горанов. Тогава разбрахме, че по новините са казали, че започват арести на Бойко Борисов, Влади Горанов и Менда Стоянова. А аз не съм с телефона си", разказа Трифонов.

 

После видял съобщението на Петков. 

 

"Толкова важен казус, който може да се отрази на всички коалиционни партньори, аз разбрах като СМС, получен от Кирил Петков. Мисля, че същото е валидно и за останалите коалиционни партньори. Дали са говорили предварително или са получили информация, аз не зная", каза Слави Трифонов.

 


Припомняме, че на 17 март Бойко Борисов, Менда Стоянова, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова бяха арестувани при акция на полицията, която се е провела “по неотложност”. образувано производство за изнудване, свързано с бизнесмена Васил Божков. Арестът предизвика реакция на симпатизанти и членове на ГЕРБ, които направиха жива верига пред дома на Борисов, а после отидоха и до ГДНП, където той бе отведен. На следващия ден всички бяха освободени.

 

По-късно съдът постанови, че задържането е било незаконно. Според съда заповедта за задържане “не покрива стандарта за законност и непроизволност като основополагащи принципи при ограничаване на правото на свобода и сигурност”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4156 |08.10.2022 Петков и ПП давали на ГЕРБ "лукса" на предвидима опозиция . 2| 3810 |07.10.2022 Кирил Петков: Вратата е отворена за разговори по политики, но няма да се срещаме с преговорни екипи . 9| 3156 |04.10.2022 БСП няма да говори с ГЕРБ и ДПС, не подкрепя и Кирил Петков за премиер . 7| 3245 |03.10.2022 Кирил Петков: 500 000 хиляди още ни вярват, нашата мисия е дълга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads