Реклама / Ads
19| 7804 |21.07.2021 НОВИНИ

Петков: „Вятърът на промяната“ трябва да продължи. Ако се действа с този темп, няма да си познаем страната след пет години

.
Кирил Петков Източник: БГНЕС
Чувството ми е, че всички осъзнават, че на България не и трябват нови избори. Осъзнават, че е време да се запретнат ръкави и да се върши работа. Едни нови избори не биха дали по-различно разпределение, така че – сега е времето на тези политически партии да се съберат и да решат как да го сформират по най-добрия начин. Моята единствена надежда е „вятърът на промяната“, който дойде с нашето правителство да продължи, защото точно се набра някаква инерция и би било оптимално тази инерция да се продължи. Понеже, според мен, ако с този темп се действа и в тази посока, няма да си познаем страната сле
 

Това каза служебният министър на икономиката Кирил Петков, който посети фабриката за производство на велосипеди за износ в Пловдив.

 

Според него се усеща всеобщо убеждение у политическите сили в новия парламент за съставяне на трайно правителство. Първи сигнали в тази посока министърът е видял от европейските ни партньори, в лицето на техните посланици:

 

„Знам, че самият Брюксел държи да си говори с редовен кабинет, защото трябва да се поемат ангажименти. От разговорите с европейските посланици се вижда, че точно тези промени сега са много добре възприети. Затова много се надяваме, че което и да е следващо правителство ще обърне внимание на тези промени, защото за мен те са много по-оптимални и целеви, ще донесат много по-голяма прозрачност и добавена стойност за българската икономика“.

 

Според него няма време за пореден кръг избори, политиците  в парламента трябва да решат как да се сформира правителство.

 

В Пловдив служебният министър на икономиката присъства на подписването на крупен договор между българската компания за велосипеди и австрийски  производител на мотоциклети. С него тук  ще се изгради втора фабрика - за производството на „електробайкове“, предназначени за износ по целия свят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4266 |20.07.2021 Кирил Петков: Никой не ми е предлагал да ставам премиер . 48| 10269 |14.07.2021 Кирил Петков: Говорихме с Николай Василев, но имаме различни виждания. За нас, първо, трябва да се спрат кражбите . 15| 12630 |07.07.2021 Кирил Петков: Управители в ББР са взимали заплата от по 60 хил. лв. . 8| 3415 |06.07.2021 Министър Петков: 602 чужди компании имат инвестиционен интерес у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads