Реклама / Ads
0| 2270 |26.03.2024 НОВИНИ

Петър Витанов: Къщата ни гори, необходимо е да обединим усилия в националната политика

.
Евродепутатът Петър Витанов
"ПП-ДБ бяха пратени в българския парламент, за да разградят модела на управление на ГЕРБ. Вместо това сега се молят по студиата за правителство с тях. Ясно е, че има нужда от алтернатива."
 

Това заяви ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов пред Bulgaria ON AIR.

 

"Логично беше да има правителство, но се оказа, че двата политически субекта, които участват в него, са като олиото и водата - трудно се смесват. От това, което виждам, става ясно едно - вътрешните страсти доминират над европейските, защото много често се използваше наративът, че посолствата имат нужда от стабилно правителство в България, предвид кризите, които има съвсем близо до нашите граници. Оказа се, че вътрешните противоречия са далеч по-силни от всяко европейско желание", смята Витанов.  

 

Петър Витанов няма очаквания, че ще има правителство с втория или третия мандат и е на мнение, че страната ни се готви за извънредни парламентарни избори.  

 

„Очаквам на следващите избори ГЕРБ да има по-силен резултат, както и ДПС. Също така ниска избирателна активност, защото българите нямат доверие в продукцията, която им се поднася. Но всичко това би могло да се промени, ако хора, които се ползват с обществено доверие, стъпят на политическата сцена“, добави Витанов.

 

По повод създалото се движение в рамките на БСП преди дни, Петър Витанов изрази подкрепа за всяко усилие за промяна.

 

„Аз съм един от хората, които в последните години най-отчетливо критикува настоящето ръководство на партията заради неговата ретроградност. Вместо да създава отбор, се остракира всеки с различно мнение. Това е причината БСП да не трупа позитиви дори в ролята си на опозиция в сегашната критична за държавата ситуация. Създалото се обединение е само първата стъпка. Следващата трябва да е обединение на всички леви хора, извън рамките на опозицията в БСП“, коментира Витанов и добави, че за силна партия е необходим не само лидер, но и мислещи хора и отлични организатори, които да създадат траен политически субект, способен да увлече хората с идеи и възможности за тяхната реализация.

 

„Европейските избори не са маловажни, защото континентът ни се намира в криза. Но при положение, че къщата ни гори, би следвало всички да фокусираме вниманието си върху решаването на националните проблеми, да обединим сили за националната политика“, каза още Витанов.

 


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 21114 |26.03.2024 Предложение: Цигарите вече да са без филтри . 3| 2354 |26.03.2024 Военен блогър: Путин направи връзката с Украйна, за да може да оправдае терористичните действия на Русия . 11| 2463 |26.03.2024 ДПС отлага празненствата за юбилея на Ахмед Доган . 8| 2730 |26.03.2024 Кирил Петков: Шпионините на българска земя ги хващат след сигнал от друга служба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads