Реклама / Ads
25| 4280 |24.04.2021 НОВИНИ

Петкова разтревожена: Манолова всявала страх и стрес в служителите на "Булгартрансгаз

.
Усетих като нагласа, че има презумпция за виновност. Идват с нагласата, че се е случило нещо грандиозно, злоупотреби. Това е обидно и звучи непрофесионално. Като контролен орган, аз съм одитор по професия и знам как се стига до такива констатации. До такива тежки квалификации се стига след проверка на съответните органи. Ако искат да правят обективна проверка, има съответните институции. Нямаме притеснения по отношение на такава проверка.
 

Това заяви тази сутрин в ефира на Българската национална телевизия енергийният министър Теменужка Петкова. Още от сутринта остриета на Борисовата партия са хукнали в националните телевизии да обяснямат колко притеснителна била вчерашната акция на Манолова и сие в дружеството "Булгартрансгаз", колко възмутително било всичко и да заявят - нямали скелети в гардероба, не се страхували от проверки, но не бил това начинът. И поискаха оставката на Мая Манолова като председател на Комисията по ревизията. Външинят ни министър Екатерина Захариева дори се притесни, че полицейското поведение от страна на лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" в утрешния ден можело да прерасне в арест на граждани на улицата.

 

"Питах Манолова защо ги няма колегите, това заседание ли е на комисията. Тя не можа да обясни. Лъжа е, че се е свързала с нас. Това е лош знак, демонстрация на сила, опит да се всее страх и стрес в служителите на дружеството", посочи енергийният ни министър в оставка.

 

“Притеснителен е начинът, по който госпожа Манолова предстои да и бъдат представени тези хиляди страници документи. Има ред за предоставяне на тези документи, с писмо от дружеството, заверение “Вярно с оригинала”. След като тези документи ще са на електронен носител, с каква цел ще се използват. Как ще дадем такава информация на външни експерти? Очевидно ще има предизборна кампания”, посочи Петкова и заяви - 800 хил. страници ще бъдат предоставени, но ще отнеме време, а и пари.

Петкова бе категорична - няма нищо нередно по "Балкански поток" и Европейската комисия съблюдавала целия процес.

 

Петкова подхвана и мантрата "Отговорност":

 

"В първите дни на този парламент стана ясно, че има сериозно ново парламентарно мнозинство. Ние сме много отговорни хора. Премиерът е отговорен, имал е срещи с различни лидери в ЕС и САЩ. Осъзнаваме отговорността и какво ни казаха българските граждани като първа политическа сила".

 

"Подходихме отговорно към мандата, отправихме публично, прозрачно и открито покани за разговори. Партиите отказаха. Притеснителен е този знак за отказ от диалог. Нито един гражданин не е гласувал за партия която да откаже да води разговори с друга политическа партия. Това е лош знак".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 4163 |24.04.2021 Захариева очаквала Манолова да започне да арестува хора и по улиците . 31| 9145 |24.04.2021 Илиян Василев: Исканата оставка на Манолова издава паниката от точността на попадението . 29| 4477 |24.04.2021 Манолова: Истеричната реакция на ГЕРБ показва, че тези хора са гузни и крият нещо . 37| 5218 |23.04.2021 За да измие срама на Теменужка Петкова, ГЕРБ иска оставката на Манолова от Комисията за проверка на „Борисов 3“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads