Реклама / Ads
13| 3422 |22.04.2021 НОВИНИ

Двете лица на Теменужка Петкова: От благата енергитичка до ядосаната класна

.
Като ядосана учителка, излязла пред дъската в класната стая, за да скастри непослушните си ученици, звучеше тази сутрин енергийният министър Теменужка Петкова. От трибуната на Народното събрание тя размаха документи, папки и отсече - опитите за въвеждане на обществото в заблуждение с налагането на мораториуми били смешни и жалки в очите на хората, пратили ги в парламента. От цялото “конско”, което Петкова изчете на депутатите, стана ясно - нередности няма. Енергийният министър напусна залата веднага след това и не даде възможност да бъдат зададени въпроси.

Образът на лошата учителка е нов за амплоато на енергийния ни министър. Свикнали сме да я виждаме усмихната и дори леко закачлива. Днешната й строгост в пленарна зала е в абсолютно противоречие, а обраният й тон бе заменен с надменност. Петкова категорично отсече - неверни са внушенията за незаконосъбразността на решенията в сектор енергетика. 

 

“Хората, които са спечелили конкурса, са с голям опит в енергетиката, ако това са "калинки", кажете, обърна се тя към партиите в залата.

 

Ето и едно сравнително непознато лице на енергийния ни министър в оставка Теменужка Петкова: 

 

“В този момент с този дебат не се прави нищо друго, освен да се отклони вниманието на българските граждани от най-важния въпрос, който стои на дневен ред - да се направи стабилно и отговорно управление на държавата в тази трудна ситуация. Всякакви опити за въвеждане на обществото в заблуждение с налагане на мораториуми… Извинявайте, уважаеми дами и господа народни представители, но звучат смешно и жалко в очите на хората, които са ви пратили тук! 


.

"Първо, никой не казва каква е истината с така наречените назначения в държавните дружества. Защо никой не си призна и не каза как стоят нещата в действителност. Иначе не бих си позволила да отнемам от ценното време на парламента. Истината е следната, уважаеми дами и господа и българските граждани трябва да я знаят. Не се извършва нищо, което е в противоречие със закона, както вие се опитвате да внушите. В момента се прилага един Закон за публичните предприятия, който вие, уважаеми колеги от БСП, не сте гласували "против". Ето я стенограмата от 3 юли 2019 г., когато народни представители на БСП подкрепят този закон и казват, че от две години се борят този закон да влезе в парламента и веднъж завинаги да се спрат назначенията в държавните дружества. Ще ви оставя стенограмата, можете да си я припомните. Въпросът е кога сме искрени - на 3 юли 2019 г. или днес. Хората трябва да знаят отговора на този въпрос", заяви Теменужка Петкова. .
Снимка: БГНЕС

.

"Приготвила съм една папка с решения на Министерски съвет от няколко правителства. Тук са решенията, които Министерски съвет е взимал броени дни и часове, преди да сдаде властта на следващото правителство. Ще ви ги оставя да си ги припомните. Тук се дават концесии за 35 години. Уважаеми дами и господа, народни представители, благодаря за този дебат. Мисля, че българските граждани получиха достатъчно яснота. Не забравяйте, че в този парламент всички вие и ние сме изпратени с една единствена задача да служим на българския народ и да спазваме законите", заяви още Петкова и напусна пленарната зала.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3529 |22.04.2021 Теменужка Петкова се накара в парламента и изчезна след изказването си . 0| 2546 |21.04.2021 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 12| 2715 |21.04.2021 Най-тъжният рожден ден: Кралица Елизабет II става на 95 години . 0| 2539 |19.04.2021 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads