Реклама / Ads
35| 10790 |05.12.2020 НОВИНИ

С пийване, секс и готвене срещу коронавируса

.
Да, но трябвало с мярка...
Майка обичаше да попее, а татко обичаше да попие. Това пише в автобиографичната си книга Ози Озбърн „Аз съм Ози“. „Принцът на мрака“ имаше тези дни рожден ден – навърши 72 години.
 

По време на пандемия мнозина ще попея, други ще попият… Както дойде. Затварянето по домовете, макар и не под ключ, е вид домашен арест. За децата ужасът е пълен – не им стига свобода и въздух. За пенсионерите не е драма – свикнали са. Работещите? Някои от тях все още се чудят какво точно става, но немалка част бързо се ориентират в ситуацията и се приспособяват към новите изисквания. Около 35-40% от работещите в България вече правят това онлайн. В някои държави като САЩ този процент е доста по-висок.

 

Сега е моментът да направите желаните промени в дома си. Започнете от кухнята. Отдавна много неща ви дразнят, но все няма време да ги промените. Седнете и спокойно направете списък, къде да бъдат тенджерите и тиганите, къде ножовете и приборите за хранене. Намерете подходящото място и за подправките. Въобще – пренаредете кухнята, както отдавна сте искали да направите. Почистете печката, мивката, хладилника… Помещението ще грейне, уютът ще се увеличи, а с това и желанието да приготвите нещо вкусно.

 

След кухнята преминете към другите стаи. Изперете пердетата или почистете щорите. Ще влезе повече светлина. Зимата отдавна не е бяла и красива. Въздухът, не само в София, не става да го поемаме с пълни гърди… Всеки слънчев лъч и доре дошъл.

 

Какво да прави мъжът в семейството през това време? Да пробва с разместване на мебелите. Станете дизайнер на мястото, където живеете. Включете и децата. Детската фантазия често е по-смела от тази на възрастните. Ако не ви хареса, преминете към варианти Б, В, Г и пр.

 

Създайте акаунт, посветен на вашия дом. Ще се превърнете в микроблогър и ще споделяте свои малки, но симпатични идеи. Чрез хаштаговете ще ви открият и ще се получи диалог.

 

Подсказваме: „затворени“ у дома ни дава възможност да реализираме лесен здравословен проект. Превърнете жилището в малка, китна градина. В специализирани сайтове или литература ще откриете невероятни съвети какви цветя и зеленина растат добре в жилищни условия.  

В малки съдове позволете на децата да експериментират с бобови растения, например. С кокичета, теменужки също. От полза е, а и ще ги откъсне за малко от компютъра и телефона.

 

Може и да не сте се замисляли, но сега е времето да преровите гардеробите и шкафовете и да се избавите от всичко, което събира прах от години. Домовете ни са пълни със страшно много излишни неща. Не изхвърляйте обаче черно-белите снимки на родители, баби и дядовци – те са родовата памет. Без нея сте заникъде… Нещо повече – помислете за рамчици, които може да направите и сами. Прехвърлете и забравените албуми – ще се почувствате като в машина на времето. Разкажете на децата или внуците си кой кой е, какво е направил, как е живял. Важно е!

 

Старото видео или касетофон – на боклука.

 

Нещо много важно: Прегледайте библиотеката. Не всички книги са ви необходими, защото отдавна сте ги прочели. Ценните, разбира се, оставете. Но има такива, които няма къде да поставите. Занесете ги в кварталната библиотека или читалище. Много хора нямат възможност да купуват нови книги, а обичат да четат.

Препрочетте някои от любимите си автори.  

Пуснете си любимата музика.

Онлайн разгледайте шедьоври на изобразителното изкуство.

„Пътувайте“ и посетете желани места по света.

 

Д-р Джеймс Ластър съветва да започнем изучаването на чужд език. Сам решаваш кога и по колко време да отделяш. Резултатът винаги е приятен.

 

Можете да си позволите да следите лекции на известни експерти по екология, климатичните промени, спорта и пр.  

 

Не прекалявайте с телевизията. Тя предлага свежи, умни и интересни неща, но може също да манипулира и да принизява критериите за качество.

 

Ред е на мазето. Преподредете го, почистете го. Направете място за неща, които ви е съвестно да изхвърлите.

 

След мазето е ред на балкона. Винаги има какво да се подобри, махне или добави.

 

Съставете списък с любимите ястия на вашето семейство. Ще ви донесе повече радост и удоволствие, отколкото сте предполагали. Хранете се без да бързате, разтягайте удоволствието. Подбирайте внимателно напитките. Ракията е традиционна у нас. Зимата е щедра откъм туршии и други сезонни благини – лютеница, сланинка, консервирани меса, гъби и пр. Хора, пийте с мярка.

 

На задаващите се празници се съберете в тесен кръг, спазвайте лекарските съвети, не правете необмислени компромиси – може да съжалявате.

 

Не забравяйте домашната гимнастика. Секса също е вид гимнастика. И средство за сваляне на напрежението. Или за покачване… Всякакви варианти има, дявол да го вземе. Ако пък съвсем сте се вкиснали, пуснете си порно или еротичен филм. Може да не помогне, но няма да навреди. Има турски сериали, които нанасят повече щети.

Ако знаех, че моите книги ще окажат такова влияние на читателите, щях да обърна по-голямо внимание на еротиката. Думите са на един от бащите на криминалния жанр Едгар Алън По. То обаче не е имал добро име в обществото, защото се оженил за своя братовчедка, когато тя била на… 13 години. Прекалявал и с алкохола. Затова нека го четем и да не вземаме пример от личния му живот… И Борисов е нещо като По. Успешен политик съм, но личният ми живот е провал, - изповяда се той пред германския „Франкфуртер алгемайне цайтунг". Като По...

 

Трябва да се движите колкото може повече – вкъщи или в парка. Разговор по телефона: „Купих се крачкомер. За една година изминах 3286 км. През това време съм изпил 128 литра ракия. Така се оказа, че разходът ми е 3,9 литра на 100 км“.

 

Такива работи. Списъкът ни не е пълен, но е от сърце. Поддържайте ведро настроение и бъдете оптимисти.

Както казва украинската депутатка Елизавета Богуцкая: Ще победим коронавируса с алкохол, баня и секс. Все пак предупреждава да не се правят трите едновременно, защото става опасно.

 

Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6773 |21.11.2020 Майката на двете убити деца била сексуално насилвана от свекър си . 17| 5079 |19.11.2020 Захариева за "фригидна кучка": Такъв балкански сексизъм няма място в ЕС . 8| 5814 |24.10.2020 Лекар: Местата за специализация са за хора, предоставящи връзки, пари и/или секс . 12| 8153 |23.09.2020 Виктор Лилов: Има натиск върху хомосексуални политици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads