Реклама / Ads
0| 2955 |29.09.2022 НОВИНИ

Пилот: Взето е правилно решение за катапултиране, при кацане няма време за реакция

.
ген. Спас Спасов
Пилотът е взел най-правилното решение-катапултирал се е. Ще се разбере каква е причината за аварийната ситуация. това каза по БТВ ген. Спас Спасов.
 

В такъв етап на полета преди кацане, самолетът е с минимална скорост и при възникване на такава сериозна ситуация, дори секундата може да доведе до трагедия. Пилотът не може да възстанови управляемостта на самолета в следващите секунди. Катапултът е така устроен, че да бъде под нивото на смъртоносния камшичен удар. Всичко е за претоварване под 12.

 

Все пак зависи от позата на пилота и други фактори. Получавало се е сплескване на прешлени. При завъртане на главата назад е загинал пилотът, чувал съм. Не е добре, когато губим самолет. Това са 8 ремонтирани самолети и бе добре регулярно да летят. Не сме достатъчно захранени с определен брой самолети. Важно е, че пилотът се е усъмнил.  Самолетът не е кой знае колко много налетял. 

 

Самолетът допуска грешки, а пилотът се стреми да ги отстранява. При кацане скоростта е намалена и ако възникне проблем, няма време за реакция. Тези самолети летят често ниско и там са на повишени скорости, това е свързано с препятствия. Дефицитът от време е малко. Пилотът се готви на земята непрекъснато. Малко се лети и натренираността също. Тя се получава във въздуха. Щом се лети има инциденти. Ще възникват откази, но ние трябва много да летим.

 

Черната кутия на разбилия се Су-25 е намерена и днес ще бъде свалена и иззета. Това коментира в ефира на „Здравей, България” военно-окръжният прокурор Христо Тинев.

 

Той коментира, че се очаква днес пилотът да бъде разпитан подробно, тъй като вчера с него е направена само беседа. „Беше в такова състояние, че обясненията му бяха несвързани, защото беше на системи. Не можеше да бъде абсолютно конкретен”, поясни прокурорът.

 

Генерал Спас Спасов с нови подробности за инцидента с пилот край Безмер

По думите на Тинев е рано да бъде казана, каквато и да е била версия за инцидента. „В такива случаи са техническа неизправност, грешка на пилота или друго непредвидено обстоятелство”, допълни той. Извършва се допълнителен оглед на мястото на инцидента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3226 |15.09.2022 Ген. Румен Миланов за колата на НСО: Неправилно се е движела в Кресненското дефиле . 0| 2673 |13.09.2022 Плащаме глобите за неправилно паркиране в София и в EasyPay . 0| 2976 |24.08.2022 Борисов за ареста: Това е решение, взето по време на оргия с пици на кристали . 0| 3873 |05.07.2022 Цветанов: Решението на Кирил Петков да експулсира руските дипломати е правилно, но много закъсняло

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads