Реклама / Ads
6| 5443 |19.06.2012 НОВИНИ

За „Пирогов” думата ще има прокуратурата

.
Министър Десислава Атанасова
За разкритията в „Пирогов” има вече досъдебно производство за злоупотреби в особено големи размери. Прокуратурата ще трябва да се произнесе. Болницата има и големи задължения. Това заяви в сутрешния блок на ТВ-7 министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.
 
Професор Раденовски щял да остане директор на “Пирогов”, за да носи отговорност за нарушенията. Всички в Управителния съвет на здравното заведение ще бъдат сменени, но те също щели да носят отговорност за действията си. Няма никакъв политически елемент в проверките, категорична бе Атанасова.
Хирурзи разкриха през последните дни ужасяващи неща за състоянието на операционните, включително и в детската ортопедия и травматология. Бяха изречени включително тайни, че от ръководството са натискани медици да подпишат, че обвиняем по известно дело е бил опериран в „Пирогов”. За кого става дума, не стана ясно, но до дни и това ще стане ясно, смятат запознати. За всички абсурди в болницата те винят сегашното ръководство.

УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив имаше 44 млн дългове, но са ги свалили на 34 млн.

Всички лекарствени средства ще се дават само чрез обществени конкурси. Те трябва да са прозрачни, за да се вижда кой какво и при какви условия предлага. Въпрос е на мениджърски умения и някои болници успяват да се справят добре.

Частникът търси своя интерес, но държавата трябва да наложи своите правила, категорична е министър Атанасова.

Не знам защо Софарма трейтенг не участва на организираната „кръгла маса”, органидзирана от парламентарната комисия по здравеопазване и неправителствени организации. Никой не е по-голям от държавата. Не е важно как се казва дадена фирма и какви са претенциите й. На сайта на медицинската асоциация могат да се публикуват всички лекарства с техните специфики и цени и всеки да ги види. Наредба №10 скоро ще излезе от печат и ще станат открити начините за договаряне цените на лекарствата.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 7489 |18.06.2012 С бормашина действат в детската травматология на „Пирогов” . 12| 6354 |12.06.2012 Прокуратурата подхвана сараите на Доган . 69| 7981 |11.06.2012 Прокуратурата подхваща Любомир Павлов и Огнян Донев . 28| 7893 |08.05.2012 Критиките на ЕК имат демотивиращ ефект за прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads