Реклама / Ads
8| 4926 |07.10.2020 НОВИНИ

Писмо на българи в Белгия до ЕНП за резолюцията в България и гласуването

.
Група българи, които живеят в Белгия в свое писмо до ЕНП предупреждават, че българският премиер Борисов няма никакво намерение да прави реформи в България. Те информират за липсата на доверие на българския народ в институциите и призовават да се гласува резолюцията на европарламента за България в четвртък.

Вижте цялото писмо на българите в Белгия до ЕНП:


"Уважаеми г-н Туск,
Уважаеми г-н Вебер,
Уважаеми евродепутати от ЕНП,

Ние, проевропейската група българи, живеещи в Белгия #StandForBulgaria, които организираме мирните и неполитически протести в подкрепа на върховенството на закона и демокрацията в България всяка неделя Ви писахме два пъти досега. Не получихме отговор. И това, което чухме вчера от ЕНП по време на пленарните дискусии на ЕП, беше доста озадачаващо за нас.

Нека започнем първо със заглушаването на собствения ви член на партията, който организира дебата, като натъпкате устата му с думата „Солидарност“, за да не може да говори на пленарната сесия. Надяваме се, че осъзнавате, че с това действие натъпквате устата на българския народ, който го е изпратил в Брюксел да направи точно това: ДА ГОВОРИ. Както Джордан Питърсън каза в една от лекциите си „Нищо не води света към по-добро от заявената истина“ (https://youtu.be/KMj9wsrPE5U). Не искахте да слушате. Нещо повече, вие не позволихте на другите хора в пленарната зала, но и в цяла Европа да чуят каквото имаше да се каже. Надяваме се, че знаете коя партия и кой човек са приложили първи този подход... (https://en.wikipedia.org/wiki/Communist_Party_of_the_Soviet_Union „КПСС беше комунистическа партия, основана на демократичния централизъм. Този принцип, замислен от Ленин , предполага демократично и открито обсъждане на политически въпроси в партията, последвано от изискването за пълно единство при спазване на договорените политики. ")

Така че призоваваме всички вас да излезете извън зоната си на комфорт да слушате само това, което искате да чуете, и да признаете на сърцата си нещо, което вече знаете:

„Г-н Борисов няма никакво намерение да предприема каквито и да било реформи. Ако имаше такива намерения, той щеше да направи нещо по въпроса през последните десет години. Всички ‘реформи’, напр. КПКОНПИ са на хартия, докато в действителност има огромни паралелни структури на влияние, които решават кой (на български # КОЙ, можете сами да проверите популярността на този хаштаг) е поставен в тези структури. Истината се отразява най-добре в липсата на доверие на българския народ към главния прокурор (16%) и КПКОНПИ (18%). Това са цифри от доклада за върховенството на закона на Комисията. Нито една институция за борба с корупцията не може да функционира с такива критично ниски нива на обществено доверие. "

Също така бяхме озадачени да чуем от г-н Вебер в интервю за Биволъ, че записите и снимките, чиято достоверност не се оспорва от г-н Борисов, не са нещо, за което ЕП трябва да се тревожи и ще обсъжда, защото това са вътрешнополитически въпрос. Бяхме силно озадачени да чуем от г-н Вебер, че доказателства за злоупотреба с власт, т.е. нареждане на, цитираме, „да му размажа физиономията“ на бизнеса, тъй като те „не се съобразява с мен [г-н Борисов]“ и за директното разпореждане на изпращането на разследващите при политически опоненти не се считат за злоупотреба с власт и от значение за дискусия с предме правова държава.

Практиката му да лъже умишлено „чуждестранни премиер-министри“ и други конкретно наречени „колегата германец, колегата унгарец, колегата поляк“, както ясно се чува в записите, се прилага по всички въпроси, включително неговите фалшиви обещания към вас. Надяваме се да осъзнаете това с вашето достойнство, когато решавате как да гласувате в четвъртък.

Нека разобличим още една чиста лъжа, която чухме вчера: че протестите са политически мотивирани от „левицата“. „Левицата“ в столицата София, където се провеждат най-големите протести, е ужасно слаба (https://results.cik.bg/mi2019/tur1/rezultati/2246.html#/t/1 18% за социалистите и 25% взети заедно за двете други десни партии освен ГЕРБ (32%). Това са нива на подкрепа отпреди лятото на 2020 г. за ГЕРБ.). Това са предимно млади, демократични, либерални, десни и дясноцентристки проевропейски настроени хора (вижте сами https://youtu.be/2Jz2HVAVUg8). За 3 месеца протести няма нито една политическа партия, която да оглавява протестите. Те настояват за оставката не само на Борисов, но и на главния прокурор, Гешев и задълбочена антикорупционна и съдебна реформа. Същото нещо, което Комисията заяви в своя доклад за върховенството на закона, че очевидно липсва от десетилетия. Интересно ни е да чуем какво общо имат те с нещо политическо или „ляво“.

Смятаме, че стана напълно ясно, че българският народ е загубил доверието си в г-н Борисов, че той може да направи нищо от тези обещания, които е дал на нас, вас и на Европа. Трябва да знаете, че 66,2% от хората подкрепят протестите. Не виждаме честни причини, поради които го подкрепяте. Освен думата (партия) „солидарност“.
Ето нашето мнение за думата „Солидарност“ (https://youtu.be/KKaT8v7j5Vw)
Очакваме да чуем вашето мнение за думата „Солидарност“ в четвъртък.

Моля, помислете добре какво значение ще й придадете, когато гласувате в четвъртък.
„Нищо не води света към по-добро от заявената истина“ (Джордан Питърсън)

С уважевие,
Брюксел за България
#StandForBulgaria "

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4304 |07.10.2020 Преминава студен фронт през България, носи дъжд и облаци . 85| 15556 |06.10.2020 Евродепутатка от ЕНП иска в резолюцията да пише, че магнат на казина финансира протестите в България . 24| 6751 |06.10.2020 LIBE: Искаме да дойдем в България и да видим как ще се борите с корупцията . 10| 5482 |06.10.2020 Настимир Ананиев: Българите имаха по-големи очаквания от дебата в Брюксел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads