Реклама / Ads
22| 8201 |04.05.2021 НОВИНИ

Писмо до ГЕРБ: Жалко е, че във вашия свят даренията са свързани с корупция

.
По стечение на обстоятелствата съм се сдобил с доста неоригинално име. Често получавам имейли по погрешка, а при нови регистрации потребителското име е винаги заето. Бъркаха ме с мафиотски бос с медицински прякор, бъркаха ме с бял хакер, обвинен в тероризъм, а наскоро и с вносител на машини за гласуване, търсещ да си осигури лоби срещу 100 лв.
 

Така започва публикация в личния профил на Иван Тодоров - лицето, което заради името си и дарение към “Демократична България” попадна в епицентъра на нов скандал и се превърна в основна тема на един от двата брифинга в партийната централа на ГЕРБ, дадени в празничния ден. 

 

Рано сутринта на Великден само с час предизвестие премиерът в оставка Борисов привика журналистите в централата на формацията и обвини "Демократична България", че подготвя манипулиране на следващите избори чрез непрозрачен избор на доставчик на машини за гласуване.

 

"Тази фирма е дарител на "Да, България". Четете кой е дарителят, на кого дарява и защо се пробутва. То си пише - дарител", заяви на сутрешния си брифинг в понеделник той.

Ситуацията се изясни бързо - оказа се съвпадение на имена. Собственикът на фирмата “Сиела Норма”, която пое обществената поръчка на машините за вота. Иван Тодоров и симпатизант, дарил 100 лева на формацията на Христо Иванов по време на местните избори през 2019 г. Тодоров е и компютърен специалист. 

 

Борисов днес отново се появи внезапно пред медиите, този път без да е оповестено, че ще присъства на доставката на иРНК ваксините срещу COVID-19. Информацията за събитието дойде от Министерството на здравеопазването, на което стана ясно, че ще присъства само ресорният министър в оставка проф. Костадин Ангелов. Там лидерът на ГЕРБ Борисов не се извини за грешката, а се възмути, че от всичко избълвано от него вчера опонентите му се хванали именно за това. Но пък така и не стана ясно защо “Сиела Норма” е поръчала машините преди да стане ясно, че печели обществената поръчка. 

 

ФрогНюз припомня, че това стана ясно в началото на януари тази година, когато в ефира на Българската национална телевизия адв. Иван Тодоров обясни, че е било въпрос на риск, но са били притиснати от времето. 

 

Ето и цялата публикация на набедения вчера Иван Тодоров: 

 

По стечение на обстоятелствата съм се сдобил с доста неоригинално име. Често получавам имейли по погрешка, а при нови регистрации потребителското име е винаги заето. Бъркаха ме с мафиотски бос с медицински прякор, бъркаха ме с бял хакер, обвинен в тероризъм, а наскоро и с вносител на машини за гласуване, търсещ да си осигури лоби срещу 100лв.


За съжаление или за щастие, не съм нито един от горните, а просто човек, който вярва, че част от полученото трябва да се връща в полза на обществото. Затова понякога подкрепям със скромни суми идеи или каузи, в които откривам смисъл. Демократична България е една такава кауза, която, според банковото ми извлечение, на 20.09.2019 в 10:23ч съм подкрепил със 100лв.


Вчера разпечатка с този превод беше размахана на брифинг на ПП ГЕРБ с цел създаване на фалшиви новини, скрояване на компромат и евтина пропаганда в стила на близките до тях кафяви медии.


Уважаеми дами и господа от Политическа Партия ГЕРБ,

в парламента, в телевизора, в джипката, в хола в Банкя или някъде другаде. Жалко е, че във вашия свят даренията и публичното финансиране винаги са свързани с корупция. Нелепи сте! Време е да си ходите!




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 7767 |03.05.2021 Мирчев натри носа на ГЕРБ: Дарителят ни се казва Иван Тодоров, но е роден 1990 г., а не 1958г. /видео/ . 10| 6454 |29.04.2021 Генка Шикерова за назначенията на ГЕРБ: Мислех, че ще ги хване срам или страх, но става по-нагло . 4| 3112 |21.04.2021 Писмо до Фрог: През 2021 година на 21-ви век Брегово е без канализация . 14| 3805 |21.04.2021 Йордан Цонев и ДПС към ГЕРБ: Вие сте най-токсичната партия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads