Реклама / Ads
6| 5115 |07.07.2020 НОВИНИ

Пламен Бобоков: Въвлечени сме в нечий каприз. Не знам чий

.
Пламен Бобоков Източник: БГНЕС
В момент сме въвлечени в нечий каприз. Не знам чий, за съжаление. Чух думите на Борисов. Благодаря му за определението, че ме намира за “почтен човек”.
 

Това стана ясно от думите на бизнесмена Пламен Бобоков по повод последните скандали, които се отнасят за търговия с влияние. Бобоков бе на пореден разпит днес.

 

По-рано пред специализираната прокуратура застана и премиера Бойко Борисов заради разпространените от Бобоков чатове, които разкриват комуникация между двамата.

На излизане министър-председателят обвини прокуратурата, че угажда на президента Румен Радев. И уточни, че се познава с Пламен Бобоков от повече от 10 г. и го намира да почтен човек.

 

“Чух какво каза г-н Борисов и му благодаря за това определение, тъй като аз отдавна го разказвам на всички медии, че ние сме порядъчни хора с брат ми, сериозни инвеститори и заслужаваме достойно отношение, а не това, в което в момента сме въвлечени по нечий каприз, не знам чий, за съжаление", заяви Бобоков, цитиран от БГНЕС.

 

В скандала се замесиха имената на няколко души с влияние. Сред тях са президентът Румен Радев, съветникът му Пламен Узунов, посланици, лидери на ГЕРБ от Русе и дори странният затворник Петър Ненов, който има присъда в Румъния, но е докаран у нас. Преди това е бил чест гост и съветник на конференции по сигурността на ДАНС и МВР, включително с участие на американския посланик. Появиха се имена и на лица от Министерството на външните работи.

 

По думите на бизнесмена единствената държавна помощ за неговия бизнес се е изразявала в градене на имидж пред чужди делегации - “да се кажат две добри думи”.

Бизнесменът Росен Даскалов също бе разпитан днес като свидетел заради разговори с Пламен Бобоков. Бившият общински ръководител на ГЕРБ-Русе коментира, че комуникацията му с Бобоков е била единствено и само за спонсорство на мотор-спортните дейности, част от бизнеса му.

 

Даскалов добави, че е изпълнявал "изцяло всичко стриктно, както е повелила тогавашната ситуация в партията". И допълни, че вярва в българското правосъдие и че Бобоков е добър човек.

 

"Надявам се всичко да излезе наяве, ако е сбъркал, нека се докаже това нещо, но аз не вярвам в това", коментира още бизнесменът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4719 |03.07.2020 Националното следствие привика отново на разпит Пламен Узунов . 13| 5287 |02.07.2020 Прокуратурата с нова атака срещу Пламен Бобоков, пусна негов чат към Радев . 11| 5839 |01.07.2020 Спецпрокуратурата не може да отключи телефона на Пламен Узунов . 35| 5379 |30.06.2020 Росен Плевнелиев: Ако Радев има морал, да освободи Пламен Узунов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads