Реклама / Ads
4| 19287 |12.12.2022 НОВИНИ

Пламен Димитров: С кабинета ”Габровски” Борисов се позиционира за предсрочните избори

.
Пламен Димитров
Днешното представяне на правителството на проф. Габровски много напомня на сценката, която Слави Трифонов разигра през миналото лято. Тогава той изчете от екрана на собствената си телевизия имената на кандидат-министрите, начело с нарочения за премиер Николай Василев.
 

Разбира се, Габровски и Трифонов са много различни персонажи, но общото между тях е, че сами си правят правителство без да са съгласували неговата програма и персонален състав с евентуалните коалиционни партньори на партията мандатоносител.

 


И през лятото на 2021 г., и сега, тази партия имаше около една четвърт от депутатските места. Трифонов не смяташе за нужно да търси политическа подкрепа за правителството си, а за Бойко Борисов и неговия кандидат Габровски не е възможно да я намерят.


Трудно ми е да кажа на какво е разчитал Трифонов през миналата година, защото той не е рационален политически играч, но мотивите на Борисов изглеждат ясни – той вече се позиционира за следващия предсрочен вот и иска да каже на избирателите: „Аз бях най-диалогичният играч, направих всичко възможно да има правителство, оттеглих се доброволно, макар че съм Меси в българската политика, намерих премиер като слънце, той събра сериозни хора в проектокабинета си, внесохме го за гласуване в Народното събрание, но всичко пропадна, защото другите партии са безотговорни“.


Това послание едва ли ще увеличи кой знае колко електората на ГЕРБ, неговата цел е по-скоро да постави евентуалните коалиционни партньори на Борисов в некомфортна ситуация, да ги принуди да се оправдават и в крайна сметка да не могат пак да кажат „не“ на българския Меси, когато дойде време да се формира правителство в следващото Народно събрание.

 

Пламен Димитров, Българско геополитическо дружество




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6699 |12.12.2022 Политолози за шансовете на проектокабинета ”Габровски” . 23| 5672 |12.12.2022 Проф. Габровски обяви проектокабинета си. Вижте имената на министрите /видео/ . 6| 3002 |11.12.2022 Р. Желязков: Борисов залага на партийно необременени лица в кабинета ”Габровски” . . 8| 4010 |11.12.2022 Н. Йорданова: Нито една личност няма да промени решението на ДБ за кабинета ”Габровски”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads