Реклама / Ads
6| 2991 |11.12.2022 НОВИНИ

Р. Желязков: Борисов залага на партийно необременени лица в кабинета ”Габровски” .

.
Росен Желязков
ГЕРБ търсила ново политическо послание и поведение с номинацията за кандидат за премиер, по думите на Росен Желязков. Борисов все още е силен политически играч, изтъкна той. ГЕРБ подхождали сериозно към мандата. Габровски ще предложи партийно необременени лица. Те са получили одобрението на партийния орган на партията, каза Желязков.
 

ГЕРБ ще носи политическата отговорност за кабинета на проф. Николай Габровски. Няма да има сламени хора, а такива с високо обществено доверие, по думите на депутата от ГЕРБ. Още преди гласуването на кабинета, ще стане ясно дали ще има подкрепа за Габровски, според него. Желязков смята, че ще стане ясно от третия мандат дали ще се върви към избори.

 

Ние ще подкрепим третия мандат,ако кандидат -премиер е проф. Габровски, заяви той. Няма координация и срещи между ГЕРБ и президента Румен Радев, стана ясно от коментара му. Президентът проумя, че политическият инженеринг, който сътвори, доведе до твърде лош за държавата популизъм, изтъкна Желязков пред Нова телевизия.

 

Според него в кандидат-министрите няма да има усещане, че са подставени лица. "Близо 2 години политическите ни опоненти се опитват да изчегъртат ГЕРБ. Когато това не се получи, се направи опит да ни обезличат и изолират. Ние спечелихме изборите и ни се полага първия мандат. В момента никой с никого не иска да говори. Ако си представим тази заплетена ситуация като Гордиев възел, искаме чрез проф. Габровски да го разсечем", посочи Желязков.

 

По думите му кандидат-премиерът не е хрумка, а политическо решение. "Беше ясно, че ще се търси човек, който да лансира ново политическо поведение и послание. Той не е еднолично решение, а взето от ръководството. Предложеният кабинет ще е от партийно необременени лица, ползващи се с висока експертност и обществено доверие. Преди някой да даде гласа си "за" кабинета или "против", трябва да се запознае с хората, а не да гласува, защото не харесва ГЕРБ. Няма да забраним или призовем някой да не подкрепя кабинета", подчерта той.



 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 31519 |11.12.2022 Два абсурда на Борисов и ГЕРБ за нов кабинет . 15| 3596 |10.12.2022 Борисов: При трети мандат ще настояваме да дойде правителство, което ще избере проф. Габровски . 5| 3284 |09.12.2022 Гешев не се чувал с Борисов, само 2-3 пъти по повод празници . 6| 6098 |09.12.2022 Гешев претопли спомена за ранния Борисов. “Бялото” май се оказа “зелено”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads