Реклама / Ads
9| 5774 |21.09.2019 НОВИНИ

Пламен Георгиев кара ПУЦ за дипломат по индивидуална програма

.
Пламен Георгиев
Пламен Георгиев, бившият шеф на КПКОНПИ и назначен за консул във Валенсия изучава А, Б на ддипомацията в кпурс. За него се прилага индивидуален план за новото му професионално поприще. Обучението е организирано от МВнР, откъдето твърдят, че това е нормална практика, която се прилага редовно за начинаещи дипломати.
 

В програмата за обучение влиза Георгиев да обикаля из дирекциите на Външно министерство, за да придобие понятие с какво се занимава ведомството. Изучава също история, политика, география и икономика на Испания.

 

В момента тече съгласувателната процедура с кралството покрай номинацията на бившия шеф на КПКОНПИ. Все още не е пристигнало одобрение за назначението му от испанска страна.

 

В петък вечер Сашо Диков излъчи по Евроком репортаж от парламента, където премиерът, който бе пристигнал да отговаря за шпионския скандал, не оясни, дали продължава да поддържа номинацията на Пламе Георгиев за консул, след като неотдавна го бе похвалил, но пък обществените реакции са срещу това назначение.

 

На назначението му за генерален консул във Валенсия остро се противопоставиха и от Дипломатическото дружество с мотива, че е некомпетентен и компрометира мисиите ни зад граница. От БДД посочиха още, че с назначението на Гергиев правителството за пореден път пренебрегва Закона за дипломатическата служба, тъй като т. нар. „политически” или „външни” назначения за службата не могат да надхвърлят 20% и се изисква човекът да е изявена личност с безспорен авторитет у нас. В случая с Георгиев не било така.

 

Недоволни от новото назначение бяха и българите, живеещи във Валенсия, защото се съмняват, че ще ги защитава адекватно. Те дори са написали писмо до правителството на областта, от което се очаква отговор.

 

Междувременно стана ясно, че Пламен Георгиев още не е подал молба във ВСС да бъде освободен от длъжността „прокурор“. В момента няма необходимост да се избързва с оставката, защото още се чака агреман от Испания, а мандатът на Георгиев започвал да тече от момента, в който стъпи на испанска територия.

 

Пламен Георгиев се прочу покрай сънителните ояснения за притежавана от него покривна тераса с барбекю, саяна и пр. От районното кметство констатираха, че застрояването е незаконно, но досега те не са съборени. Неизяснен остана и въпросът с цената на имота.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4571 |19.09.2019 Пламен Георгиев още не е заминал за Валенсия, води се прокурор . 2| 4758 |18.09.2019 Марешки: Инж. Пламен Христов е нашият кандидат за кмет на София . 2| 4419 |18.09.2019 Пенка Георгиева: Няма безопасен тютюн и безопасно пушене . 14| 8240 |16.09.2019 Караянчева била без колан, отнето предимство е причина за катастрофата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads