Реклама / Ads
38| 7600 |17.07.2020 НОВИНИ

Пламен Киров: До оставка на Гешев не може да се стигне

.
Пламен Киров
До оставка на Гешев не може да се стигне. Не ми се вижда той да е склонен на това. Призивите на президента и на правителството, както и на главния прокурор, се хвърлят лековато в публичното пространство. Има разписана процедура. Инициативата за прекратяване мандата на ”тримата големи” в съдебната власт може да произтече от ВСС. В закона има разписана процедура, а основанията са пет.
 

Това заяви пред bTV бившия конституционен съдия Пламен Киров.

 

"Когато президентът излиза и казва "Вън мутрите от изпълнителната власт", нека да ги посочи. Има министри, които не ми изглеждат като мутри. Има жени там. Екатерина Захариева не ми изглежда като мутра. В прокуратурата работят около 2000 прокурори и следователи. Не може да каже, че всички са мафия - да посочи коя е мафията в прокуратурата", посочи още Киров.

 

По думите му нещата са стигнали твърде далеч, а личните дразги и отношения между едни политически фигури са довели до институционална криза.

 

"Президентът много бързо реагира на едно изключително недопустимо действие от страна на прокуратурата - да влезе с въоръжен отряд в сградата на Президентството. Има си ред. Там не се влиза като в централа на наркокартел", посочи Киров и заяви, че според него това е грешка на прокуратурата.

 

Той бе категоричен - главният прокурор постоянно говори за въздаване на справедливост. Това обаче става от съда. Прокуратурата трябва да говори за законност.

 

"Вижте какво става с изявленията на премиера на една европейска държава - излиза и от името на правителството говори за народен представител като използва обръщението "шиши". Президентът също говори така. Такъв език не би следвало да има в демократична, цивилизована и европейска държава. Той си има име. Ако снижаваме политическото говорене до говоренето на Васил Божков, тежко и горко на тази държава. Дълбоко нередно е той да определя начина, по който ще говорят българските институции", заяви още Киров.

 

Той заяви, че е било неизбежно политическото говорене да се прехвърли на площада. Причината според думите му е фактът, че политическите опоненти са били натикани в ъгъла, а дебатът в Народното събрание - неглижиран.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4878 |17.07.2020 Викове ”Оставка!” отекнаха и пред катедралата в Кьолн . 17| 4775 |16.07.2020 Галъп: 58% от българите искат оставка на правителството . 39| 39460 |16.07.2020 Оставката на Гешев е гарантирана от самия него . 46| 15539 |16.07.2020 На живо: Ден 8 на протестите. Викове ”Оставка!” и ”Мафия”. Протестиращите с жива верига пазиха полицаите /снимки и видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads