Реклама / Ads
29| 6049 |14.02.2015 НОВИНИ

Плевнелиев vs Бойко: Несъгласен съм с положителната оценка за ДАНС

.
Росен Плевнелиев
Не мога да се съглася с положителната оценка на работата на председателя на Държавна агенция „Национална сигурност". От аферата „Костинброд", през прегазването на конституционните правила през 2013 и 2014 г., когато ДАНС обслужваше противоконституционни атаки срещу държавния глава, и се стигне до разработката „Червеи" - имаме достатъчно основания да смятаме, че е крайно време в ДАНС да се случат промени и тази агенция да генерира сигурност, а не скандали", заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти в Перущица.
 
Преценката и предложението за поста на главния секретар на МВР след промените в Закона за МВР е отговорност на правителството, посочи президентът.

„Тогава ще се възползвам от правомощията си по закон, но ако след повече от година подслушване на системата на МВР и работа с чувствителни архиви, включително с използване на незаконни средства, резултатът е една празна папка в ДАНС, това е огромен скандал", каза Росен Плевнелиев.

 

Прокуратурата и Народното събрание да стигнат докрай в изясняването на разработката „Червеи", препоръча той и каза, че това, което виждаме, е недопустимо. Трябва да покажем, че се учим от грешките си. Апелирам всички институции, които имат отношение към случая, да стигнат докрай и да се носи отговорност. Отговорността на ръководството на ДАНС е повече от видима. Очаквам действия, настоя президентът.

 

Очаквам тази година да видя отговорни и смислени реформи - пенсионната и здравната реформа, в секторите „Сигурност" и „Енергетика", във водния сектор, които да минат през Народното събрание, заяви още президентът.

 

Според Плевнелиев усилията на правителството трябва да бъдат насочени и към запазване на устойчивостта на публичните финанси и трайно намаляване на дефицита. „Има сектори, в които разходите може да бъдат оптимизирани. Не е тайна, че българската енергетика е неефективна и е в тежко състояние. Същото е състоянието в секторите на здравеопазването и правораздаването. Затова реформите са необходими", отново подчерта Росен Плевнелиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4748 |12.02.2015 Плевнелиев: Мирното решение на конфликта в Украйна няма алтернатива . 13| 6354 |12.02.2015 Реформаторите и патриотите към Бойко: Вън Лазаров, Писанчев и Китов! . 60| 7895 |12.02.2015 Димитър Иванов: Плевнелиев и Митов са марионетки . 5| 4381 |11.02.2015 Патриотите скастриха Плевнелиев за Консултативния съвет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads