Реклама / Ads
61| 5271 |24.08.2013 НОВИНИ

Плевнелиев: Няма да позволя отнемане на правомощията ми в сектор „Сигурност”

.
За да спечелят доверието на обществото, институциите трябва да са единни при определянето и реализирането на националните приоритети, така както са обединени при отбелязването на значимите за нацията ни исторически дати.
 

Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти на връх Шипка. Държавният глава бе категоричен, че не участва в междуинституционални „войни" и остава открит за диалог с представителите на всички институции.

„Придържам се към конструктивния подход и постигнатия от парламентарно представените партии консенсус по отношение на реформата в сектор „Сигурност". На заседанието на КСНС през месец април 2012 г., бе постигнато ясно съгласие, че Националната служба за охрана ще продължи да бъде подчинена на държавния глава", заяви Росен Плевнелиев в отговор на журналистически въпрос. Държавният глава бе категоричен, че за да е легитимна реформата в сектор „Сигурност" трябва да се основава на широк обществено-политически консенсус, и че работата на парче няма да доведе до ефективни решения.

„Опитът, който имам с назначаването на председателя на ДАНС се оказа неуспешен и оттук нататък няма да позволя каквото и да било отнемане на правомощия, имащи отношения към назначаването на ръководни длъжности в сектор „Сигурност", каза още президентът Плевнелиев.

Държавният глава посочи също така, че българското общество категорично е изразило желанието си за промяна в Изборния кодекс, която да гарантира честното произвеждане на избори.

„Доверието към политиците и към институциите зависи и от способността им да работят в рамките на правила, които са общовалидни за всички", заяви президентът Плевнелиев.

Росен Плевнелиев подчерта, че президентската институция ще продължи да бъде активен фактор в търсенето на работещи и в интерес на обществото идеи. За целта държавният глава ще организира дебати по темите пазарна икономика, медийна среда и система на правораздаване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 128| 5073 |23.08.2013 Орешарски: Ще се стараем да няма втора актуализацията на бюджета . 12| 4836 |16.08.2013 Йордан Цонев: От милиарда няма да харчим нищо, предвидено за нас . 16| 5366 |13.08.2013 Камен Колев: Ако няма актуализация, правителството ще забави плащанията към бизнеса . 9| 5828 |11.08.2013 Маркова: Реформите няма да спрат злоупотребите със СРС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads