Реклама / Ads
58| 5789 |14.05.2021 НОВИНИ

Плевнелиев кахърен пак плюе - Радев бил популист, наричал Борисов и Гешев мутри

.
Росен Плевнелиев
Бившият президент Росен Плевнелиев заяви, че президентът Румен Радев бил популист, защото наричал премиера Борисов и главния прокурор мутри и затова не идвали инвеститори в България. Но замълча на въпроса на водещата, че инвеститорите имат информация за това, не само от Радев.
 

Плевнелиев каза още пред bTV, че президентът Радев не е свършил нищо за четири години.

 

С внимание прочетохме, че канцлерът на Австрия Курц се проверява от прокуратурата, немският президент - също. А нашият президент, президент на Демократична държава, излиза със свит юмрук и иска оставки, но не съдейства на органите на реда. Защото президентът е за пример на всички граждани, защото предполагаме, че той е чист и ако той е чист, той трябва да съдейства на прокуратурата, за да излезе истината наяве, за да може тогава хората да кажат: Браво на президента. Всъщност прокуратурата го провери, той е чист като сълза и сега остават съмнения, че е единственият президент в Европейския съюз, няма друг, който при проверка на прокуратурата иска оставки на премиера и главния прокурор с високо вдигнат юмрук. Това не е демократично, заяви още Плевнелиев.

 

Румен Радев наруши Конституцията, той е първият президент, който наруши съзнателно и многократно конституцията. Той поиска публично оставката на министър-председателя и на главния прокурор, това е брутално нарушение на Конституцията, на текста и на духа. Той няма такива права. Той може да свали доверието, аз също съм го правил, но не съм искал оставката нито на Орешарски, нито на Станишев, защото по този начин взривявам върховенството на закона. В една държава президентът трябва да бъде за пример, обясни той.

 

Нека да дадем шанс на служебното правителство, но ако съдим по ден първи, вече има резултати с тези масови уволнения. Щом го правят от първия ден, значи са били подготвени. Иначе, ако ме питате за шефката на НАП, тя трябваше да бъде уволнена, още когато изтекоха личните данни. Едно служебно правителство преди всичко трябва да преведе България по един коректен демократичен начин към нови избори, след които да дойде едно ново избрано от народа и от Народно събрание правителството. Каква е работата на едно служебно правителство тогава да извършва мащабни чистки, смята бившият президент.


Извинете, но първото уволнение, което се случи още вчера, беше на основен свидетел по дело на Европейската агенция за борба с корупцията и измамите Олаф. Едно дело, което върви някак си, не ми се връзва с това уволнение. Ще го кажа в прав текст - имаме едно предизборно правителство, предизборно служебно правителство на президента Радев, който се бори за преизбиране. Радев е популист и русофил, той вече има абсолютната власт в държавата. Няма Народно събрание, няма нито други политически партии, има Радев и неговото правителство. Той назначи за министър-председател по-скоро началник-щаб, но това не е началник на Генералния щаб, а по-скоро началник на неговия изборен щаб, така че една негова дясна ръка, послушен човек. Никога досега български президент не е правил това. Всеки президент е назначавал видни личности. Аз съм назначавал конституционен професор, който да успокои нацията, назначавал съм водещи дипломати, като президента Стоянов, каза още Росен Плевнелиев.

 

Хората не искаха да ходят на избори, но ще има такива. Ако обаче след изборите на 11 юли, не се избере ново правителство, на трети избори политическа партия ГЕРБ ще се върне на бял кон. Затова бъдете убеден, че след изборите на 11 юли ще бъде направено всичко възможно и невъзможно за съставяне на правителство, прогнозира Росен Плевнелиев.



 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 4116 |22.04.2021 Плевнелиев за концесиите: В САЩ продават на БМВ огромна земя за 1 долар и процъфтяват . 23| 3262 |20.04.2021 Плевнелиев хапе Слави: Бих се радвал, ако се отчитате като Левски за всеки грош в тефтерчето . 17| 3222 |15.04.2021 Плевнелиев разочарован от заявката за конфронтация и кратък живот на НС . 42| 4821 |11.04.2021 Ония, които наричат управляващите "мутри" и "мафия" били популисти според Плевнелиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads