Реклама / Ads
18| 4926 |14.01.2014 НОВИНИ

Плевнелиев към БСП: Не отнемайте правата ми

.
Президентът Росен Плевнелиев Източник: Булфото
БСП се опитва да отнеме демократичните права на държавния глава. С тези думи президентът Росен Плевнелиев коментира реакцията на левицата, че той е президент на олигархията, след като от „Дондуков” 2 сезираха Конституционния съд за таксата за ВЕИ от 20%.
 

"Прави се опит да се отнемат мои демократични права. Активизира се пропагандната машина с цел да се противопостави на елементарното демократично право на президента да попита КС за нещо. Надявам се КС да вземе своето мъдро решение", коментира в Китай Плевнелиев.

„От БСП трябва да са ми благодарни, че съм президент на добрия и прозрачния бизнес климат в България и за това, че се боря да има елементарна откритост и прозрачност в действията на българската администрация и държава, когато става въпрос за подкрепа на инвестициите. Защото истината е, че няма как да мотивираме чуждестранните инвеститори да работят в България, когато от днес за утре, под масата и без никаква обосновка ние променяме такси.

Но истината е, че от БСП трябва да се замислят какво се прави за демокрацията и надграждането на демократичните институции в България, с оглед на най елементарното конституционно право на държавния глава да попита-най висшата държавна институция – Конституционния съд”, каза още той.

На въпрос за поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров , президентът апелира да бъде припомнено неговото изявление от 5 юли 2013 г.

Много ми се ще моята позиция от 5 юли миналата година отново да бъде посочена, защото тогава аз бях първият политик, който много ясно и категорично се произнесе по казуса Волен Сидеров, след като той разхождаше едни шпицкоманди в София и след като за пореден път цялата българска общност и нация бе скандализирана, каза президентът.

Иначе – на двустранен бизнес форум, открит от Плевнелиев, България се споразумя с Китай стокообменът да се увеличи двойно в следващата петилетка. От българска страна участват над 40 фирми. Потенциалните инвеститори от Китай, пред които те изложиха продуктите и услугите си, са над 150. Вече има и подписани конкретни договори.

Президентът уточни в словото си, че освен доверие - основа за правене на бизнес, китайците могат да си партнират с България и защото страната ни е с най-ниски данъци.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4579 |13.01.2014 Плевнелиев сезира Конституционния съд . 9| 4910 |12.01.2014 Плевнелиев заминава на държавно посещение в Китай . 20| 5082 |09.01.2014 Вигенин пред "Юрактив": Популисти от ЕС застрашават правата ни . 44| 7572 |01.01.2014 Богомил Бонев скастри Плевнелиев за Новогодишната му реч

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads