Реклама / Ads
3| 3562 |01.11.2016 НОВИНИ

Плевнелиев: Не ламтя нито за постове, нито за заплата!

.
Росен Плевнелиев
”През последните няколко години показах на българския народ кой и съм, какво мога. Не станах министър, а по-късно президент нито заради заплатата, нито заради властта. Влязох в българската политика, за да бъда полезен”, заяви държавния глава в Пловдив, където откри първата годишна конференция за производствени инвестиции ”Doing Business in Bulgaria”.
 
"Ако мога да бъда полезен на България и на Обединена Европа по всеки смислен начин, ще го направя", посочи президентът, цитиран от прессекретариата си.

Той призова в неделя всички българи да гласуват и да изберат личност, политик и държавник, който ще представи България пред света.

"Много е важно следващият да представлява страната по най-достоен начин. Моят мандат бе труден. Имах периоди, в които бях сам и на два пъти ми се налагаше да съставям служебно правителство. На моя приемник също може да изпадне в такава ситуация. Затова моралът и личността му ще са особени важни", подчерта Плевнелиев.

Според него планираните в бюджета за 2017 г. средства за отбрана отговарят на поетите ангажименти за достойното членство на България в НАТО и на очакванията за ускорена модернизация на Българската армия.

Върховният главнокомандващ определи предложените бюджетни параметри като "справедливи и разумни".

Президентът призова в рамките на предстоящите дебати по бюджета за отбрана народните представители да покажат, че отбраната и сигурността са стратегически приоритет и съответното финансиране ще бъде осигурено.

"Правителството изпълнява взетото на КСНС решение средствата за отбрана да се увеличават. Заложеното в Плана за развитие на въоръжените сили до 2020 г. се изпълнява. Средствата за отбрана през 2017 г. се предвижда да достигнат 1.6% от БВП. Това е значим и заслужен ръст", коментира държавният глава.

Президентът окуражи изпълнителната власт да гарантира откритост и публичност на обществения дебат във връзка с проекта за придобиване на многоцелеви изтребител.

"Не бива да има никакво съмнение, че България е осигурила финансиране и ще закупи нов многоцелеви изтребител за нуждите на въоръжените сили. Нека това да се случи по достоен и коректен начин, така че да се гордеем с тази бъдеща инвестиция", каза президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава изрази надежда, че в рамките на дебатите по параметрите на Бюджет 2017 ще бъде обърнато внимание и на недостатъчното заплащане на военнослужещите в Българската армия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3826 |27.10.2016 Плевнелиев: Няма да наложа вето на ИК . 1| 4189 |25.10.2016 ЕК реши: Отпада мониторингът на България и Румъния . 0| 4030 |04.10.2016 Плевнелиев: Президентът не управлява, но представлява държавата . 0| 4054 |30.09.2016 Фандъкова нито отрече, нито потвърди, че ще е кандидат за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads