Реклама / Ads
80| 5959 |22.01.2012 НОВИНИ

Р. Плевнелиев вече на Дондуков 2: Ще работя за България, независимо кой е на власт!

.
Росен Плевнелиев
За мен беше чест! Да живее България!, сбогува се Г. Първанов. Преди това подчерта, че трябва да има активен, силен, действащ и работещ президент. Прави чест на моите предшественици Ж. Желев и П. Стоянов, че не допуснаха обезличаване на институцията, каза той и призова да не се обезличава институцията.
 

Пред Паметника на незнайния войн и пред представителните части на Българската армия се проведе официалната церемония по встъпване в длъжност на президента Росен Плевнелиев. В присъствието на премиера, кабинета, висшия клир, политици, депутати, дипломатически корпус и граждани, досега действащият президент Г. Първанов и новоизбраният Р. Плевнелиев приеха почетния караул от гвардейци.

Трябва да има активен, силен, действащ и работещ президент и прави чест на моите предшественици Ж. Желев и П. Стоянов, че не допуснаха обезличаване на институцията, каза Г. Първанов и добави, че се надява и той да има скромен успех в това отношение. Той призова Р. Плевнелиев да не допусне обезличаване на институцията и да не я превръща в протоколна. Президентската институция през последните 10 години се постара да не допуска пагубен разкол в обществото като цяло, каза още Първанов. Според него президентът е ключов фактор за постигане на нова политическа култура. Той постави акцент върху баланса на властите, което не означавало партиен монопол и върху приемствеността на стратегическите цели и национални приоритети. За мен беше чест! Да живее България!, заключи Първанов.

Няма българин, чието сърце да не трепне, когато край него преминават бойните знамена, те винаги идват величествено и ни напомнят за нашата славна история, започна словото си президентът Росен Плевнелиев. Когато основите са здрави, можеш да надграждаш, каза той. Миналото ни учи, че сме успявали само, когато сме били заедно, когато сме имали цел. Затова ще обединявам, няма да разделям, ще работя с визия и ще търся съгласие по националните приоритети. Ще изковем заедно програмата на България 2020, независимо кой е на власт. Ще работя за България, за духовното и културно развитие на нацията, ще отворя президентството за всички граждани, обеща той. Нямам съмнение, че България ще се развива, въпросът е с каква скорост ще напредваме по националните цели. Да бъдем достоен европейски член, средно богат, с развита икономика, държава, в която младите хора остават, защото виждат перспектива за развитие. Нека изградим такава България заедно, завърши президентът Плевнелиев.
 

По-късно той проведе и първата си среща като държавен глава - с еврокомисарите Кристалина Георгиева и Йоханес Хан. "Тази среща е знакова, защото ангажиментът, който аз поех, е за европейското развитие на България. „Горд съм и съм благодарен, че те дойдоха да уважат тази специална церемония за България. Няма да скрия, че след като дадохме заявката за прагматично управление, още от първата среща, освен пожеланията, освен ясната насока на новия президент и ясни приоритети към ускоряването на интеграцията на България, нейният глас да се чува и то директно на възможно най-високите нива. Аз съм благодарен, че имахме тази първа среща”, каза Росен Плевнелиев на първия си брифинг на "Дондуков" 2.



Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 5883 |21.01.2012 Кунева: Плевнелиев приема над 90% от програмата ми . 27| 6352 |19.01.2012 Плевнелиев постави акцент върху богатството в първата си реч . 22| 5722 |19.01.2012 Атакисти с надписи скочиха прави на речта на Плевнелиев . 121| 8076 |19.01.2012 Плевнелиев и Попова се заклеха в отсъствието на първата дама, Марин и Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads