Реклама / Ads
14| 5013 |09.12.2008 НОВИНИ

М. Плугчиева: Няма война с Брюксел

.
С Майкъл Лий бил воден нормален диалог на височината на очите, а съществувала възможност и за одитна мисия от Брюксел през януари, която да се занимае с проекти, сключени през стар период.
 

 

Не споделям терминологията, която се насажда, за подхвърляне на обвинения и нападки от страна на Брюксел към България, оповести по БТВ вицепремиерът по усвояване на европейските фондове Меглена Плугчиева. Тя изясни, че при комуникацията ставало дума за диалог между партньори в рамките на Европейския съюз, защото Европейската комисия била основният партньор на България. Плугчиева обаче беше категорична, че, ако България иска да има по-добро бъдеще, сега е моментът да си оправи настоящето.

Вицепремиерът окачестви диалогът на България с Брюксел като откровен, а това със сигурност давало надежди нещата да започнат да се случват и в крайна сметка европарите да започнат да влизат в България все повече. Плугчиева направи паралели с други европейски страни, посочвайки, че дори Германия, която внася най-големите вноски в ЕС, също се случва да връща пари от неусвоени фондове. Във връзка с посещението на еврокомисаря Майкъл Лий у нас, Меглена Плугчиева добави, че с него бил воден нормален диалог на височината на очите. Все пак уточни, че там, където имало натрупване на проблеми, нещата не ставали с магическа пръчка. Що се отнася до сумата от ЕС, която няма да бъде усвоена, тя била 76 млн. евро. Те нямало да бъдат препотвърдени по ФАР поради натрупване на грешки и нередности в предишен период. Имало обаче възможност за одитна мисия от Брюксел през януари, която да се занимае с проекти, сключени през стар период. Майкъл Лий одобрил това предложение.

По повод предупреждението на председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че предстоят полицейски протести у нас, вицепремиерът напомни, че полицията е деполитизирана и ако ГЕРБ смята, че има влияние над нея, това би било нарушение на конституцията, неговорещо добре за партия с политически амбиции в бъдеще.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4791 |02.12.2008 Най - накрая блага вест от Брюксел . 11| 4634 |11.11.2008 М. Плугчиева: Очакваме скоро замразените пари от ЕС . 6| 4428 |15.10.2008 Надяваме се Брюксел да преосмисли спирането на евросредствата . 4| 5028 |08.08.2008 М. Плугчиева: ФАР, ИСПА и САПАРД са с критични пунктове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads