Реклама / Ads
16| 8757 |15.01.2020 НОВИНИ

Подпалиха къщата на адвокат Ирен Савова, проверяват за взривове

.
Ирен Савова
Тази нощ къщата на адвокат Ирен Савова в Ихтиман е била подпалена. За това съобщи самата тя пред Нова телевизия. Инцидентът се е случил около 03:30 през нощта. По думите на Савова пред журналисти огънят е тръгнал от покрива, на който е имало хора. Според нея те са поставили взривно устройство.
 


.
Има следи, съседите са чули тропот по техния покрив. Най-вероятно е умишлен палеж. От полицията и пожарната установиха, че има запалителни неща на покрива. Аз бях в София по време на подпалването. Това е моят роден дом, в който пребивавам по-рядко. Живея в чужбина. Знаете, че преди време бяха разлепени мои некролози, но  прокуратурата отказа да разследва. Такова е  отношението към нас, адвокати, които работят по трудни дела и сложни казуси, каза още адвокатът.






Чувствам се незащитена. На свидетели миналата година също запалиха къщите. Има дела, които може да са причина за тези палежи. По същия начин изгориха и къщите на свидетелите. Тези дела са за определени материални интереси, финансови интереси. Не съм получавала заплахи и предупреждения. Факт е, че по дела, които са висящи, по които работим, миналата година се запалиха къщите, офисите на свидетелите, обясни тя.


.
Личната ми сигурност е свързана с това, че живея извън пределите на България. Дай Боже да ни чуят следствените органи. Една трета от покрива на къщата го няма. Засегнат е и втория етаж. Пожарните още са тук. Не знаят дали на едно място е сложено взривно устройство или има и на други места, допълни тя.

 

Ако нещата продължават по този начин, най-вероятно ще спра да идвам в България, заяви Савова.


Адв. Савова бе адвокат по делото на бившата кметица на Младост Десислава  Иванчева и по делата  за царските имоти. Тя бе адвокат и на Филип Златанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4067 |11.01.2020 Адвокатът на Нено Димов: Ангажирани са множество министерства и администрации с водната криза . 1| 4656 |10.01.2020 Варненски адвокат отива в затвора за 7 години заради измами . 8| 4813 |19.12.2019 Адвокат защити участник в катастрофата с Лютви Местан . 6| 4860 |16.12.2019 Адвокат: Проверката на 3-годишното дете е опорочена, базира се на подправени документи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads