Реклама / Ads
1| 2214 |21.08.2024 НОВИНИ

И подуправителят на БНБ изключи опцията да бъде служебен министър-председател

.
Подуправителят на Българската народна банка (БНБ) Радослав Миленков Източник: БГНЕС
"Специално за мен е абсолютно изключено дори да се коментира възможна опция за поемане на функцията министър-председател."
 

Това заяви пред журналисти подуправителят на Българската народна банка (БНБ) Радослав Миленков след срещата си с държавния глава Румен Радев.

 

И уточни, че освен функциите в БНБ като подуправител, е член и на Надзорния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ) и на Надзорния съвет на Европейския банков орган, като допълни, че има „произтичащите от това ангажименти и ограничения“. Миленков подчерта освен това, че освен за „Банков надзор“, отговаря и за управление „Емисионно“ в БНБ.





По-скоро дори не се е стигнало до директен въпрос, ситуацията е ясна и на мен, и на президента какви са ограниченията, каза още той. Попитан за това, че мандатът му изтича догодина и дали би направил „жертва“, Миленков коментира, че работи професионално в БНБ и ЕЦБ. Вече като ми изтече мандатът, ще го мисля, изтъкна той. На въпрос за изразената готовност от другия подуправител на БНБ - Петър Чобанов - да стане служебен премиер, Миленков посочи, че няма да дава оценки на колегата си. Той е достатъчно сериозен да прецени каква позиция да заеме, поясни Миленков.

 

Подуправителят на БНБ беше при Радев в рамките на срещите, които днес провежда държавният глава с определените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател. Това се случва, след като в понеделник Румен Радев заяви, че няма да подпише указа за служебното правителство, предложено от Горица Грънчарова-Кожарева. Причината бе, че в проектосъстава на предложения от нея кабинет беше включен Калин Стоянов и кандидатът за служебен премиер отказа да предложи друг служебен министър на вътрешните работи.





По-рано днес при държавния глава отидоха служебният премиер Димитър Главчев и управителят на БНБ Димитър Радев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3379 |21.08.2024 Дядо Даниил - трогателен в услуга на руските геополитически интереси. Забрави ли обаче тези събития? . 1| 2194 |21.08.2024 Украинските ВВС са ликвидирали 50 от 69 дрона при руски нападения през изминалата нощ . 11| 2263 |21.08.2024 "Възраждане" пристава в Москва - ще участва във форум на БРИКС . 1| 2365 |21.08.2024 Комисия Фон дер Лайен 2: Имената, които знаем досега. България още няма кандидат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads