Реклама / Ads
3| 4772 |14.09.2010 НОВИНИ

Пожарникарите обявиха безсрочен протест

.
Българските пожарникари отбелязаха професионалния си празник с полагането на венци пред паметника на Незнайния войн, където на днешния си професионален празник пожарникарите обявиха символичен и безсрочен протест заради условията на труд.
 
В МВР ще заседава тристранен съвет, на който ще бъдат обсъдени всички проблеми, свързани с пожарникарите и полицаите. На него ще присъства министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. 450 милиона лева са необходими за подмяна на цялата техника на пожарникарите. Това каза началникът на пожарната главен комисар Николай Николов.

"Може би с основание протестират, протестират, защото това вече е възможно съгласно Закона за министерство на вътрешните работи. Доброто е, че диалогът в министерството вече е налице. Само искам да ви кажа, че един от проблемите е недобрата материална база. За подмяната на цялата техника в Пожарната са необходими 450 милиона лева. Сами разбирате, че това нещо не може да стане еднократно. Но аз вярвам, че в близките години постепенно ще започнем да модернизираме звената за пожарна безопасност и спасяване", заяви главен комисар Николай Николов.

Остават проблемите с финансирането, каза началникът на пожарната. "Срещнахме се с областни управители, срещнахме се с кметове, така че ако е възможно да обединим усилията и малкото финансови средства, които успеем да осигурим, да ги насочим там на правилното място. Това е вторият голям проблем. Третият голям проблем - това е липсата на достатъчно служители, особено в малки пожарни служби. Например, в по-малките служби около София да речем. Това ръководство на министерство, политическо ръководство, има воля и само след един месец ще започнат структурни промени. Обаче, аз смятам, че най-важното, което ние трябва да започнем да правим, е развитието на доброволното движение. Няма страна, която осигурява пожарната безопасност на своите граждани само с държавни служители", посочи главен комисар Николай Николов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4443 |13.09.2010 Двойни такси вдигат студенти на протест . 0| 5126 |08.09.2010 15 000 миньори готвят протест заради пенсионната реформа . 2| 5051 |08.09.2010 А. Найденов: Идват вот на недоверие и протести . 15| 5197 |06.09.2010 Синдикати и управляващи отново скарани, КНСБ готви протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads