Реклама / Ads
0| 3998 |07.12.2019 НОВИНИ

Поледици в 11 области на страната, обявен е жълт код на опасност

.
Източник: http://weather.bg
Жълт код за поледици е обявен в 11 области в страната, информира на сайта си Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в сила за: Благоевград, Кюстендил, Перник, София област, София-град, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Стара Загора и Хасково.
 

Шофьорите да се движат с повишено внимание по републиканските пътища, предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Пътните настилки в района на София и Кюстендил са заледени вследствие на падналия леден дъжд и ниските отрицателни температури. В момента настилките се обработват за движение при зимни условия, съобщават още  от АПИ.

 

Заради катастрофа временно беше ограничено движението на АМ "Струма" в посока ГКПП "Кулата" (движение в една лента). Платното на АМ "Тракия"в посока София при 18-ия км e затворено заради пътнотранспортно произшествие, при което са се ударили ТИР и лека кола .

 

Поради обработване на пътната настилка срещу заледяване е ограничено движението в проход "Гълъбец", път II-16 Нови Искър - Елисейна и по път I-6 Пирдоп - Елин Пелин.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ - api.bg, както и по всяко време на денонощието на телефон 0700 130 20 в АПИ.

 

В София 160 снегопочистващи машини са извършили обработки със смеси срещу заледяване. Извършено е разпръсване на смеси срещу заледяване поради ниските температури и леден дъжд през нощта, съобщи пресцентърът на Столичната община. През деня при необходимост с цел извършване на обработки може да бъдат затваряни за движение временно пътни участъци.

 

Няколко верижни катастрофи са станали на столичния булевард "Цариградско шосе" рано тази сутрин заради заледения път. Няма пострадали при инцидентите, съобщиха от МВР.

 

Градският транспорт се движи по всичките си маршрути при зимни условия. Затруднено е движението на автобусна линия 59 по пътя Владая - Мърчаево и по линия 90 за Бухово.

 

Опесъчаване е направено на пътищата в планината Витоша: Драгалевци - Алеко и Бояна - Златни мостове.

 

Няколко катастрофи станаха и в област Благоевград тази сутрин заради заледени пътища и улици. Ударите са били леки и няма пострадали хора. От Пътната агенция предупреждават водачите да бъдат особено внимателни в отсечката Симитли-Предел-Банско и на главния път Е-79 от Благоевград до Кресна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3827 |25.11.2019 Обилни валежи в 7 области в страната . 3| 4131 |21.11.2019 Николай Нанков: 315 000 български граждани от 17 области страдат от водната криза . 4| 4965 |06.11.2019 Георги Георгиев от ”БОЕЦ” с две забрани да напуска страната, едната е отменена днес . 0| 4784 |19.10.2019 Опасната пушена риба, разпространена из страната, се изтегля от пазара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads