Реклама / Ads
2| 4013 |13.10.2022 НОВИНИ

Политическият хамелеон Светослав Трайков продължава с кариерното си израстване в сектор “Култура”

.
Политическият хамелеон Светослав Трайков продължава да расте кариерно в сферата на културата. Само две седмици след като стана ясно, че той е спечелил конкурс в МК за държавен експерт във ведомството, Светослав Трайков стана и член на Съвета на директорите на Националния дворец на културата.
 

Трайков влиза в управляващия орган на НДК от държавната квота. Пред OFFNews самият той посочва, че е там до провеждането на конкурс за нов състав. В момента той е на мястото на Веселина Петрова Паскова-Мънъри, която заедно с Екатерина Димитрова Доцева бе назначена временно от тогавашния министър на културата Атанас Атанасов.

 

Трайков е едно от лицата, които придобиха популярност по време на протестите срещу правителството на Бойко Борисов през лятото на 2020 г. Той бе в кръга на Отровното трио на Арман Бабикян, настоящия служебен министър на културата проф. Велислав Минеков и адв. Николай Хаджигенов. По онова време Трайков работи за фирмата на Арман Бабикян. Именно него потърсихме за коментар.

 

Ето какво каза той пред ФрогНюз:

Господин Бабикян, с какво си обяснявате този кариерен ръст на Светослав Трайков в Министерството на културата. В момента министър там е проф. Велислав Минеков, който бе заедно с вас на площада и бе част от Отровното трио. 

 

Няма такава линия. Отровното трио се състоеше от трима души, докато господин Минеков не предпочете да стане министър. Това беше. 

 

И реши да вземе Светослав Трайков със себе си? 

 

По-късно го взе, да.

 

Защо? 

 

Не мога да отговарям вместо него, не мога да ви кажа. Сигурно го е харесал под някаква форма. 

А имал ли е познания в сферата на културата? 

 

При мен никога не се е занимавал с това. При нас работеше съвсем други неща - обслужваше клиентите на агенцията, които имаха желание за популярност в социалните мрежи. Може би професорът има предвид предишната му битност - когато е бил част от ГЕРБ, е бил директор на Спортна зала във Варна.

 

Не е ли съмнително това политическо номадство на Светослав Трайков? 

 

Не мога да кажа. Всеки има собствените си разбирания. Не съм си позволявал да оказвам натиск над служителите си. Всеки е свободен да проповядва, каквото реши. 

 

Смятате ли, че Трайков е годен да заема тези длъжности? 

 

Само проф. Минеков може да каже това. Затова е един министър - да носи отговорност за решенията си. Това няма общо с Отровното трио. Не носим отговорност за решенията му да работи за президента Радев, нито за кадровите му решения.

 



ФрогНюз припомня, че Трайков спечели конкурса за държавен експерт в отдел “Международни дейности, европейски програми и проекти” в Дирекция "Международно сътрудничество, европейски програми и регионални дейности" към МК. Светослав Трайков е известен политически хамелеон. Бил е кандидат за депутат на ГЕРБ във Варна през 2013 г. През 2014 г. се завърта покрай политическия проект на Николай Бареков "България без цензура".

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2772 |29.09.2022 Политолог: Политическият цирк е голям, а публиката - малка . 0| 2780 |17.08.2022 Светослав Бенчев: Вече намаляват цените на горивата . 0| 3686 |01.08.2022 Светослав Бенчев: Служебният кабинет трябва да търси всички възможности за доставка на газ . 0| 3279 |11.07.2022 Експертът Светослав Бенчев: Отстъпката за горивата ще продължи най-много шест месеца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads