Реклама / Ads
5| 35654 |20.09.2022 АКТУАЛНО

Често пребоядисван протестиращ се уреди с апетитен държавен пост

.
Името му е Светослав Трайков. Някои го познават като граждански активист, близък до Отровното трио, от протестите срещу правителството на Бойко Борисов през 2020 г. Други го познават като кандидат-депутат на “Изправи се! Мутри вън!”, когато в конфигурацията с Мая Манолова участваха Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. Трети го познават като съветник на културния министър Велислав Минеков в кабинета “Янев”. Четвърти - заради смятаните за проруски позиции по въпроса с войната в Украйна. От днес Светослав Трайков ще е познат и като експерт по международни дейности в Министерството на културата.
 

Трайков е сред допуснатите до конкурса кандидати, но заради завидните си качества печели сред конкуренция от още петима души. Останалите, които участват в конкурса са Кристиян Манолов, Ирина Чавдарова, Яна Щолева, Стоян Треник, Кристина Врачовска.

 

Конкурсът по същество е за държавен експерт в отдел "Международни дейности, европейски програми и проекти" в Дирекция "Международно сътрудничество, европейски програми и регионални дейности" към МК.

 

Председател на конкурсната комисия е Нели Македонска.

 

На първо място класиран е именно Трайков.

 

По правилата на конкурса кандидатите трябва да решат тест от 25 въпроса. За целта на конкурса са разработени три варианта. Трябва да бъдат дадени най-малко 20 правилни отговора, за да може кандидатите да бъдат допуснати до интервю.

 

"Интервюто ще съдържа въпроси за установяване в каква степен кандидатът притежава професионалните и деловите качества, необходими за изпълнението на длъжността, в съответствие с критериите за преценка на кандидатите-Приложение № 5 към чл. 42, ал. 4 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители", пише в условията, които са достъпни на сайта на Министерството на културата.

 

Въпросът е дали има изобщо конкурсна част в този конкурс и как е преценено, че Станислав Трайков отговаря на нужните критерии.

 

Светослав Трайков е известен политически хамелеон. Бил е кандидат за депутат на ГЕРБ във Варна през 2013 г. През 2014 г. се завърта покрай политическия проект на Николай Бареков "България без цензура".

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 9581 |17.10.2020 Политологът Слави Василев: Пропастта между протестиращи и власт е огромна . 54| 33836 |10.09.2020 Водещ по бТВ наплю протестиращи и ожали полицаите. Зрители ядосани на мамин Сашко . 10| 8999 |07.09.2020 EUobserver: Насилие на демонстрациите в България. Протестиращите обвиняват провокатори . 17| 6709 |26.08.2020 Протестиращите от блокадите в София са обявили акция при откриване на новия лъч на метрото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads