Реклама / Ads
8| 6607 |18.08.2021 АКТУАЛНО

Избраха постоянните парламентарни комисии, вижте кои ги оглавиха

.
В парламента
Двадесет и две редовни парламентарни комисии бяха сформирани днес в 46-то Народно събрание. По този начин то може да започне законодателната си дейност, като мнозина депутати определят като ключов приоритет актуализацията на държавния бюджет. Ключовата комисия по финанси е с ръководител Любомир Каримански от „Има такъв народ“. Георги Гьоков от БСП оглави социалната комисия, а Йордан Цонев от ДПС - икономическата.
 

Всички парламентарни групи с изключение на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ имат председатели и заместник-председатели в редовните комисии. Най-малката парламентарна група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ се отказа от председателски и заместник-председателски места в редовните парламентарни комисии.


„Бяхме многократно обвинявани „Изправи се БГ! Ние идваме!“, че се борим за постове и позиции и се опитваме да парцелираме някаква власт, в тази връзка заявявам от името на групата, че ние не желаем и няма да получаваме председателски места в комисиите, нито заместник-председателски. Ще имаме членове и ще продължим, както и досега, да работим активно, отговорно и компетентно по темите, които са важни за българските граждани“, заяви председателят на групата Мая Манолова. Тя обаче е ръководител на временната комисия за ревизия на управлението за последните пет години.


Хаджигенов се обяви против избора на Радомир Чолаков от ГЕРБ за председател на комисията по правата на човека.


„Изправи се БГ! Ние идваме!“ гласувахме против. Това не касае г-н Чолаков. Ние смятаме, че за тази комисия конкретно има две далеч по-добри предложения – именно Младен Маринов и Христо Терзийски. Извън забавната част – намираме за срамно председател на комисията по правата на човека да бъде от ГЕРБ“, каза той.


Борислав Сандов от „Демократична България“ оглави комисията по околна среда в Народното събрание.


Транспортната комисия ще се ръководи от бившия министър Росен Желязков от ГЕРБ.


Ключовата комисия по здравеопазване е с председател д-р Силви Кирилов от „Има такъв народ“.

Най-голямата парламентарно представена партия ще ръководи и комисията по енергетика, като неин председател е Иван Хиновски.

 

Правната комисия ще бъде оглавена от Андрей Михайлов, също от „Има такъв народ“.


Професор Николай Радулов, също от ИТН, оглави комисията по вътрешен ред и сигурност.


Халил Летифов от ДПС е председател на комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.


Начело на комисията по външна политика е Димитър Гърдев от „Има такъв народ“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 9806 |03.08.2021 Доц. Милена Якимова: ИТН и капанът на парламентарните партии . 2| 3967 |24.02.2021 ПП „Републиканци за България“ прие водачите на листите за предстоящите парламентарни избори . 6| 5000 |08.12.2020 ПП „Републиканци за България“: Премиерът използва и пандемията за отлагане на парламентарния вот . 13| 8478 |11.12.2019 Адв. Елена Гунчева: Лицата на корупцията избраха лицето на Анти...корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads