Реклама / Ads
0| 3174 |02.06.2022 НОВИНИ

Политици и общественици скърбят за Нери Терзиева

.
Нери Терзиева Източник: стопкадър, БНТ
Политици и общественици скърбят за журналиста Нери Терзиева, която си отиде тази нощ.
 

Държавният глава Румен Радев изрази съболезнования на семейството и близките на Нери Терзиева – един от най-уважаваните журналисти в България.

 

„Нери Терзиева никога не изостави убежденията си, честността и обективността бяха водещи принципи в нейната работа. Тя посвети житейския и професионалния си път на защитата на справедливостта и на редица обществено-значими каузи. С безспорния си авторитет не се колебаеше да застава на страната на истината и да се бори за нея. Нейният професионализъм и достойнство ще останат пример не само за многобройните й възпитаници, но и за журналистическата гилдия. С тях тя оставя значима следа в българската журналистика и в цялото ни общество“, подчертава президент.

 

„Познавам много хора от цял свят, не само от България. Просто такава ми е работата.

Не, такава ми беше работата.

И за много малко хора, които познавам, мога да кажа със сигурност, че са добри хора.

Днес с огромна мъка на сърцето разбрах, че е починал един такъв човек.

Нери Терзиева, ти беше не само добър човек, но и щедър, широкоскроен, умен и прекрасен човек.

Толкова е тъжно, че няма повече хора като теб. И още по-тъжно е, че и тебе вече те няма“, пише лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

 

„Отиде си Нери Терзиева. Отиде си от този свят, без да се оплаква и без да ни натоварва с многото здравословни проблеми, които имаше. Такава си беше Нери - винаги усмихната и готова да помогне на всеки. За съжаление, пред смъртта ѝ ние не успяхме да ѝ помогнем. Отиде си верен и дългогодишен съмишленик и незаменим приятел, на когото безрезервно съм разчитал и когото винаги съм ценял и обичал. Никой и нищо не могат да запълнят огромната загуба! Почивай в мир, Нери! Завинаги ще останеш в сърцата ни!“, написа бившият президент Петър Стоянов.

 

„Има журналисти с талант, но без характер. Има журналисти с характер, но без талант. Тя притежаваше в изобилие и едното, и другото плюс необикновената харизма, която едновременно вдъхновяваше и будеше доверие. С Нери Терзиева ни свързват ученическите години от Асеновградската гимназия, следването във Факултета по журналистика и дългогодишното професионално и лично приятелство...Тя е една от причините да стана журналист, но за това - друг път...Няма друга като нея! Сбогом, Нери...Бог да те прости и царство ти небесно“, написа комуникационният експерт Любомир Стойков.

 

„Бъдещето е на чувствителната журналистика”

Нери Терзиева

Завинаги!

Щастлив съм, че я срещнах!

Благодаря за житейските и професионални уроци!

Памет!“, са думите на журналиста Георги Тошев за Нери Терзиева.

 

„Отиде си Нери Терзиева, скъпа и любима приятелка, блестяща и обичана журналистка, човек с голямо сърце с последователни демократични убеждения и позиции! Дълбок поклон!“, написа Стефан Тафров.

 

В Народното събрание с минута мълчание депутатите почетоха паметта ѝ.

 
„В днешния ден, за съжаление, ни напусна много уважаван и достоен човек, човек с ясна гражданска позиция, който е сред най-уважаваните и най-точните и справедливи журналисти – Нери Терзиева, моля да я почетем с едноминутно мълчание“, каза от парламентарната трибуна председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от „Има такъв народ“.

 

Терзиева почина тази нощ в болница в Пловдив на 70-годишна възраст. Смъртта й е настъпила вследствие на усложнения от диабет, от който е страдала дълги години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3910 |30.05.2022 Иван Демерджиев: Някои политици искат в аванс да си осигурят комфорта след първия списък „Магнитски“ . 0| 4306 |24.05.2022 Поетът Иван Ланджев: На българския език няма да попречат дори българските политици . 0| 3687 |24.05.2022 Лавров: Западните политици очевидно не са учили уроците си за Русия в училище . 0| 3076 |03.05.2022 Александър Дунчев: Българските гори не се стопанисват от лесовъди, а от политици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads