Реклама / Ads
17| 3893 |26.02.2021 НОВИНИ

Борисов бил боязлив, не управлявал, а следвал обществото, смята политолог

.
Източник: БГНЕС
В момента нямаме управление, имаме следване. Борисов не управлява обществото, той го следва. Борисов не налага, той балансира. Борисов не е диктатор, той е боязлив. Въпросът е, че когато дойде един сериозен нов стил на управление, който е малко по-стратегичен с дългосрочно целеполагане, а не толкова ден за ден, както сега, може да срещне отпор от самите българи.
 

„Защото не съм сигурен, че българите сме най-дисциплинираното общество, готово да се стяга, да прави реформи, да се разделя с част от достоянията си в името на поколенията, да затяга колана“, коментира политологът Първан Симеонов.

 

„Трудно ми е да синтезирам в няколко изречения, но един е основният въпрос в края на третия мандат на Бойко Борисов: дали българският политически процес в последните години стана такъв, защото Борисов повлия със стила си, или обратно - българският обществен живот, народът, респективно и българският политически процес са такива, няма как да бъдат по-различни, и просто в лицето на Бойко Борисов си намериха майстора, както народът е казал. Личното ми убеждение, като гражданин, а не като политолог, е, че на България вече е нужен друг стил на управление, малко по-стратегическо, по-мениджърско и по-модерно“, коментира пред Агенция „Фокус“ Първан Симеонов.

 

Той уточни, че през цялото време обаче се чуди дали българските политически реалности, общественият живот, социалната психология би позволила друг тип управление.

 

Според него Борисов допълнително демобилизира обществото, защото то се е научило, че всичко, което поиска, може да получи тук и сега.

 

„Понякога голямото лидерство е да можеш да казваш не, да кажеш на хората – сега ще е трудно, за да може за поколенията да е по-лесно. Страхувайки се за рейтинга си, Борисов не може да направи това. Кажи-речи цяло едно поколение в България е социализирано с идеята, че така се прави политика. Не съм сигурен, че така се прави политика, но след Борисов не съм и сигурен, че българите биха понесли друг тип политика“, каза още политологът.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5808 |26.02.2021 ”Маркет линкс”: Слави Трифонов изпревари Борисов и Манолова . 51| 4363 |26.02.2021 Борисов пак ще е премиер, ако ГЕРБ спечели на 4 април, категоричен е Дончев . 26| 4781 |26.02.2021 Призив към Борисов и Ангелов: Затегнете мерките, не ги разпускайте - ако се бавите, ще трябва по-тежък локдаун . 35| 4189 |25.02.2021 Борисов пред евролидерите: Показателите ни са доста по-добри от всички държави с локдаун

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads