Реклама / Ads
8| 30442 |28.09.2021 НОВИНИ

Политолог: ГЕРБ ще излезе с алтернативна провокация на „хвърлената ръкавица“ от Радев към Борисов

.
Борис Попиванов Източник: БГНЕС
От ГЕРБ ще излязат с алтернативна провокация на „хвърлената ръкавица“ от Румен Радев към Бойко Борисов. Това коментира пред Българското национално радио политологът доц. Борис Попиванов.
 

Вчера настоящият президент предизвика бившия премиер да защити честта на ГЕРБ, кандидатирайки се за държавен глава.

 

„Липсата на кандидати за президент от основните политически партии издава несериозно отношение към президентската институция и не е добро послание към избирателите“, смята той.

 

По думите му няма предизвестени победители преди изборите за държавен глава: „Трудно е да се прогнозира, защото не знаем кои ще са участниците“.

 

„Президентската интрига може да захлупи интригата на парламентарните избори, която е не по-малко важна“, коментира още политологът и обясни:

„Винаги е по-интересно да се говори за персони, отколкото за политики и програми“.

 

Той определи такъв превес на интригата за президентските избори като грешка, защото ситуацията предполага сериозен разговор между политическите сили за решение на поне три големи проблема на обществото - COVID вълната и слабата ваксинация, цените на тока и инфлацията, която изяжда доходите на българите в навечерието на зимния сезон:

 

„Това са все проблеми, които не могат да бъдат решени от служебно правителство, а от управление, което предварително да каже как си представя решението на проблемите, така че да има по-малко изненади в следизборната конфигурация“.

 

Борис Попиванов коментира начинът, по който ГЕРБ и ДПС влизат в кампанията за парламентарните избори:

 

„Влизат със самочувствие. ГЕРБ са окрилени от шанса да претендират отново за властта. ДПС изостави своята линия против ГЕРБ и се върна към подкрепа. Те отново изглеждат като блок, който би могъл да послужи за основа на бъдещо управление, което би могло да мобилизира техните опоненти. Появата на „Продължаваме промяната“ е израз на несъгласието в обществото с връщането на ГЕРБ във властта“.

 

Според него ако ПП не се беше появила, победата на ГЕРБ изглеждаше много по-вероятна, отколкото сега.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3193 |27.09.2021 Станишев: С новото лидерство на Шолц Европа има шанс да излезе от кризата . 8| 3199 |27.09.2021 Васил Тончев: Президентският вот не е предрешен, когато насреща имаш ГЕРБ и ДПС . 5| 4242 |27.09.2021 Емилия Милчева: Енергетиката е все още под контрола на ГЕРБ . 19| 3288 |27.09.2021 ИТН се регистрира само за парламентарните избори: С ДБ и ПП – партньорство, подкрепа от ГЕРБ и ДПС – абсурд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads